Međimurska županija dodjeljuje najviše potpore u turizmu dosad!

U novom ciklusu bespovratnih potpora Međimurske županije za turizam dodjeljuje se ukupno 55.000 eura, što je najviše dosad, a rok za predaju projektnih prijedloga je 5. lipnja 2023. godine. Tu su i poticaji turističkim agencijama i organizatorima putovanja!

Danas je na imanju obitelji Polak – ranču Curek – u Pleškovcu održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni detalji javnog poziva Međimurske županije za novi ciklus potpora u turizmu te bespovratnih potpora za sufinanciranje rada turističkih agencija, odnosno organizatora putovanja u 2023. godini. Domaćini konferencije i sami su ranije koristili županijsku potporu te zahvaljujući tome podigli kvalitetu ponude svog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

U novom ciklusu Međimurska županija dodjeljuje 55.000 eura, što je najviše dosad o čemu je govorio župan Međimurske županije Matija Posavec:

Nalazimo se na još jednoj lokaciji s dodanom vrijednošću – prekrasnom ranču Curek – koji uz bazičnu turističku ponudu promovira naše prirodne ljepote i baštinu, našu kulturu. Obitelj Polak je jedan od primjera koji i nama pokazuje koliko ove potpore imaju smisla,“ rekao je župan te istaknuo kako županija ima koncept širenja turističke ponude u svaki segment naših potencijala – od kulture, prirode do enogastronomske ponude u svakom kutku Međimurja. „Veliku pozornost pridajemo razvoju interpretacijskih centara diljem cijelog Međimurja, jer svako mjesto u našem kraju pokazuje određeni potencijal.“

Pri završetku je obnova palače Zrinskih u Starom gradu u Čakovcu nakon čega slijedi uređenje okoliša i parkirališta čime će se zaokružiti veliki ulagački ciklus u kulturu Međimurja. Također će se revitalizirati dvorac Feštetić u Pribislavcu, a natječaj NPO-a prijavljeno je niz interpretacijskih centara od Štrigove do Kotoribe.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije Darko Radanović pojasnio je osnovne uvjete novog javnog poziva kojemu je cilj poduprijeti projekte koji pridonose razvoju turizma kao dohodovnoj grani i stvaranju novih turističkih proizvoda. Od 2011. do 2022. godine Međimurska županija kroz poticaje uložila je ukupno 3.234.000 kuna, odnosno 430.000 eura u razvoj turističkih potencijala. Rezultat je impresivan: dobili smo 153 nova turistička projekta ili proizvoda na našem području. „U programu bespovratnih potpora u turizmu Međimurske županije u 2023. godini prihvatljivima se smatraju troškovi nastali aktivnostima koje pridonose unaprjeđenju kvalitete smještajne ponude, uvođenju inovativnih sadržaja te jačanju enogastronomskog dijela ponude uz očuvanje tradicijskih vrijednosti te orijentiranost zelenoj i digitalnog tranziciji“, pojasnio je pročelnik Radanović te dodao da korisnici potpora u turizmu mogu biti fizičke i pravne osobe registrirane za obavljanje određene turističke djelatnosti koje kandidirani projekt provode na području naše Županije. Detalji se nalaze u tekstu javnog poziva objavljenom na internetskim stranicama Međimurske županije, a rok za dostavu projektnih prijedloga je 5. lipnja 2023. godine.

„Tu je i drugi natječaj kojim osiguravamo poticaje turističkim agencijama odnosno organizatorima putovanja kako bismo potaknuli porast turističkog prometa i potrošnje, s pet eura po noćenju“, dodao je pročelnik Radanović.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula osvrnuo se na netom završen javni poziv Turističke zajednice za sufinanciranje manifestacija i turističkih događaja: „Prijavljena su 42 događanja diljem Međimurja i svi su ostvarili potporu u rasponu od 500 do 4000 eura. Obuhvaćena su mnoga područja od kulture, festivalskih priredbi do sporta i rekreacije i promocije naše gastronomije, a pohvalno je što svi prijavitelji poštuju naš smjer održivosti u turizmu.“

Domaćin Mihael Polak zahvalio je Međimurskoj županiji na potpori te dodao da je zahvaljujući poticaju i marljivosti ranč Curek od obiteljskog hobija postao atraktivna turistička lokacija. „Prije 8 godina započeli smo s našom pričom, koju iz godine u godinu nadopunjujemo s dodatnim sadržajimanaš ranč  je zbog udaljenosti od glavne ceste, šuma i zelenila koje ga okružuju, savršeno mjesto za bijeg od naporne svakodnevice, a miris šume, pjev ptica čine savršen prizor na koji je teško ostati ravnodušan.” kazao je Mihael Polak.

preneseno s: www.medjimurski.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content