HORTUS CROATIAE – Robert Horvat novi predsjednik

Jučer u četvrtak, 2. ožujka 2023. godine, Društvo vinogradara i vinara HORTUS CROATIAE održalo je svoju redovitu Godišnju skupštinu, koja je ujedno bila i izborna za čelnike društva kao i Izvršni odbor. Udruženi međimurski vinogradari i vinari za predsjednika su izabrali Roberta Horvata za njegovog zamjenika ili dopredsjednika Davida Štampara dosadašnjeg predsjednika društva isto tako iz Svetog Urbana.

Podnesena i prihvaćena su izvješća te je prihvaćen Plan i program rada za naredno razdoblje. Skupština je održana u tajnosti bez nazočnosti novinara što je iznenadilo i pojedine članove društva, a svi su svjesni i složni kako je pred Horvatom veliki posao, obzirom da u prošlom razdoblju mnoge stvari nisu bile na razini ranijih mandata.

Novinari nisu bili pozvani, ali pozvan je bio općinski načelnik Stanislav Rebernik koji je rekao kako su vinogradarstvo i vinarstvo glavne grane gospodarstva te kako će on osobno kao i općina dati bezuvjetnu potporu radu društva.

A jedna od značajnijih je i nastavak borbe sa zlatnom žuticom, pošasti koja je u mnogo čemu nanijela štete vinogradarima, ali i gospodarstvu općeniti.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio/foto: Stjepan Mesarić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content