Palijativna skrb je zahtjevan, ali i koristan posao

U župnoj crkvi u Svetom Jurju na Bregu održana je misa povodom Dana bolesnika i u zahvalu svim zdravstvenim djelatnicima za njihov rad, trud i požrtvovnost u radu s bolesnicima. Misu je predvodio vlč. Danijel Bistrović, župnik u spomenutoj župi.

Nakon mise, Spomenka Tomašić voditeljica Posudionice ortopedskih pomagala udruge Pomoć neizlječivima, u Pastoralnom centru održala je edukativno i korisno predavanje o rado udruge spomenuvši čime se sve udruga bavi te je govorila o značaju Posudionici pomagala.

Mještani i članovi Udruge su sa zanimanjem pratili predavanje i svakako saznali nešto novo. Okupljeni su se zajedno s predavačicom i članovima udruge složili da je palijativa jako zahtjevan i težak posao koji je prijeko potreban kako za palijativne bolesnike tako i za njihove obitelji kako bi znali da uvijek imaju i stručnu, ali i ljudsku potporu u, za njih, jako teškim trenucima u čemu je spomenuta nemjerljiva uloga volontera.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Mladen Grubić
foto: Tea Varga



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content