Damir Novak iz Malog Mihaljevca osvojio treće mjesto na Smotri svjetskih karikaturista

Damir Novak (62), karikaturist iz Malog Mihaljevca, majstor je za sve karikaturne teme pa tako nije izostao ni momentalno minuli aktualni nogomet.

Ovogodišnja smotra svjetskih karikaturista INTERNATIONAL WORLD CUP CARTOON  AND CARICATURE CONTEST – IRAN 2022 obuhvaćala je temu-nogomet, odnosno Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru. Na natječaj je pristiglo 1736 radova od 579 autora iz 72 države svijeta.

Među tim radovima 25 ih je ušlo u finale, a među njima je trećom nagradom nagrađen hrvatski karikaturist Damir Novak iz Malog Mihaljevca. Nagradom je osvjetlao svoj lik i djelo, a hrvatsku je karikaturu doveo na sam tron svjetske karikature.

O tome Damir kaže:

– Svjetsko nogometno prvenstvo je bila prilika da se nogomet dovede u polje umjetnosti i kulture, a karikatura je međunarodni jezik koji je visoko prihvaćen među ljudima, i razumiju ga ljudi bilo koje rase i jezika.

Bilo je to prije gotovo mjesec dana kada ga nismo mogli fotografirati s nagradom jer se ona još uvijek  nalazila u našem veleposlanstvu u Iranu koju je preuzeo tamošnji veleposlanik.

Prije nekoliko dana bio je posebno radostan što je potkrijepio riječima:

– Stigao pokal, diploma i katalog od 358 stranica iz Irana za 3. mjesto na temu svjetsko nogometno prvenstvo. Zahvaljujem veleposlaniku Štambuku koji je preuzeo nagradu i Vladimiru Hunjaku koji mi je to donio u Hrvatsku – kazao nam je ponosno pokazavši nam je od čega se sastoji. Rekao je kako će ona zauzimati u slinom mnoštvo primljenih i zasluženih posebno mjesto u njegovoj kući.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Malden Grubić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content