Proslava 55 godina Pjevačkog zbora župe Sveti Juraj na Bregu

Na nedjelju Krista Kralja, 20. studenoga, Pjevački zbor Župe Sveti Juraj na Bregu proslavio je 55 godina djelovanja u toj župi.

Nedjelja Krista Kralja ujedno je i posljednja nedjelja u Liturgijskoj godini, pa je zbor pjevanjem na svečanoj misi i kratkim koncertom nakon mise zatvorio još jednu godinu u Crkvi i 55 godina u svom radu.

Pjevački zbor Župe Sveti Juraj na Bregu osnovan je davne 1967. godine na inicijativu prvog voditelja Valentina Horvata, koji je zbor vodio do 2006. godine, kada je vodstvo preuzeo njegov sin Milovan Horvat, koji zbor vodi s puno ljubavi i entuzijazma.

Zbor je osnovan u vrijeme kada vjerska pripadnost nije bila poželjna, a isticanje vjere kažnjivo. No, sve je to zbor izdržao i nosi se dalje sa svim izazovima koji dolaze pred njega, slavi Boga i uzdaje se u Njega. Probe utorkom za članove Mješovitog zbora i Muške vokalne skupine i probe Dječjeg zbora subotom, postale su dijelom tjednog rituala. “Probe se gotovo nikad ne propuštaju, jer su ne samo mjesto pjevanja, nego druženja i razmjene životnih iskustava. Zajedno dijelimo radosne i tužne trenutke, veselimo se, tugujemo i hrabrimo jedni druge. Ovo je mjesto okupljanja jedne velike obitelji. Radujemo se svim novim članovima zbora, jer uvijek ima mjesta za još. Uzdamo se i dalje u vašu potporu, potporu naših obitelji, potporu župe i općine, a najviše u dragoga Boga da nam da zdravlje i snagu da ustrajemo”, ističu.

Pjevački zbor poziva na božićni koncert u župnoj crkvi Sv. Juraj na Bregu 17. prosinca u 17 sati, kojem će prethoditi paljenje adventske svijeće ispred zgrade općine.

preneseno s: www.ika.hkm.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content