SVETI JURAJ NA BREGU Pomoć školarcima, više stipendije, skuplji vrtić…

Stiže novčana pomoć školarcima, povećane su stipendije, a kao i svugdje, raste cijena vrtića

Općina Sveti Juraj na Bregu uvela je sufinanciranje radnog materijala školarcima kakvo je uvela i susjedna Općina Gornji Mihaljevec. Niži razredi dobit će 300, viši 400, a srednjoškolci 500 kuna. Roditelji ili skrbnici moraju podnijeti zahtjev za sufinanciranje Jedinstvenom upravnom odjelu Općine do 31. listopada. 

Ujedno, općinski vijećnici izglasali su povećanje studentskih stipendija za nekih 200 do 250 kuna. Oni koji studiraju u Čakovcu dobivat će 80 eura mjesečno, studenti u Varaždinu, Koprivnici i Križevcima 100 eura, a studenti u Zagrebu, udaljenijim gradovima i inozemstvu 120 eura mjesečno. 

S druge strane, vrtić kao i svugdje poskupljuje. Ekonomska cijena jaslica u Jurovskoj pčelici u Lopatincu s 1.600 porasla je na 2.000 kuna, a vrtića s 1.500 na 1.800 kuna. No, na 55 posto povećano je i sufinanciranje Općine, dok za drugo i svako slijedeće dijete sufinanciranje raste na 75 posto. No, to važi ukoliko su djeca istodobno upisana u vrtić (jaslice). 

– Budući da smo povećali i sufinanciranje Općine, za roditelje je riječ o poskupljenju od 60 kuna za vrtić te 100 kuna jaslice – kaže načelnik Anđelko Nagrajsalović.

preneseno s: www.emedjimurje.hr / List Međimurje
objavio: Izak Vrtarić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content