NORDIJSKO HODANJE – Događaj postaje naša tradicija

Dana 8. listopada 2022. godine Podružnica umirovljenika Šenkovec organizirala je sportsko-rekreativni događaj. Nordijsko-rekreacijsko hodanje okupilo je nemali broj rekreativaca, a odazvale su se i Udruga umirovljenika Sveti Juraj na Bregu, umirovljenici iz Čakovca, dok su oni iz Mačkovca otkazali svoje sudjelovanje zbog smrtnog slučaja svog člana.

Ruta od četiri kilometara krenula je od Šenkovca pa sve do ribnjaka (Budina ulica), a potom je slijedio povratak u Šenkovec kod SRC-a Gorčica.

Duža ruta bila je ona od osam kilometara, a krenula je od Šenkovca, preko Knezovca do ribnjaka, a završila je na početnoj točci kod SRC-a.

Najhrabriji su se pak odvažili na rutu od 12 kilometara. Krenulo se od Šenkovca do Brezja, potom kroz Bedekovićeve grabe do Malog Mihaljevca i Zasadbrega, a nakon toga kroz Knezovec i ribnjak do Šenkovca.

Inicijator događaja bio je predsjednik društva Drago Galić, dok zasluge za svu organizaciju pripadaju Franji Turku koji je organizirao isti događaj i prethodne godine.

Podršku rekreativcima došao je dati načelnik Robert Meglić koji se i sam kao ljubitelj hodanja odvažio na sudjelovanje, a po povratku u SRC uslijedio je druženje uz gulaš, piće i kolače.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila/foto: Blanka Lozić

Scroll to Top Skip to content