Hrvatsko društvo karikaturista nagradilo Damira Novaka

Za razliku od prethodne dvije pandemijske godine, kada je Čakovec nastavio s 5. i 6. međunarodnom izložbom karikatura,7. međunarodna izložba karikatura Čakovec 2.022. sadržavala je sve elemente normalne urbane izložbe.

Kada to ističemo, sjećamo se hladnih dana i ograde čakovečke kavane gdje su izložbe bile otvarane i gdje su ostajale. Kao što smo već pisali ovogodišnja je otvorena i postavljena u caffe baru Bedem (Stari grad).

Ovaj, sada već dugovječni i tradicionalni festival karikature, koji svake godine okuplja sve više autora iz cijelog svijeta, održava se i raste prije svega zahvaljujući ustrajnosti Damira Novaka, nagrađivanog međimurskog karikaturista i člana Izvršnog odbora Hrvatskog društva karikaturista, ali naravno i zahvaljujući podršci čakovečkih i međimurskih institucija koje su uz sponzore prepoznale, kako vrijednost karikature, tako i Novakovu upornost i trud.

Naravno, podršku su Damiru dali kolege karikaturisti: Željko Pilipović, koji je bio i član ovogodišnjeg žirija, Davor Trgovčević, predsjednik HDK, koji je iskoristio ovu priliku da Novaku uruči nagradu Oskarika koju HDK svake godine dodjeljuje svom najuspješnijem članu na međunarodnim festivalima karikature u prethodnoj godini te Milan Lekić- Lex koji je, kao i puno puta u sličnim prilikama, crtao brzopotezne portretne karikature prisutnih.

Tako su za uspomenu na ovu izložbu svoje karikature između ostalih dobile prisutne nagrađene mlade karikaturistice i karikaturisti, sudionici natječaja za mlade do 16 godina, prvonagrađena Ana Barić, dobitnik 3. nagrade Patrik Peras, te dobitnice priznanja Ena Peras i Ariela Crkvenčić.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Mladen Grubić
foto: HDKaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content