Pozdrav jeseni u Zasadbregu: ‘Ovo je 23. rođendan našeg događaja’

Dana 15. listopada 2022. godine u dvorani Društvenog doma Zasadbreg održan je program „Pozdrav jeseni.“ Na događaj se odazvao načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, a svoje mještane došao je podržati i upoznati i vlč. Danijel Bistrović koji je nedugo postao župnik Župe Sveti Juraj na Bregu. Bili su tu i predsjednik Općinskog vijeća Anđelko Kovačić te predsjednica Mjesnog odbora Monika Šajnović.

Publici se obratila predsjednica KUU Zasadbreg Mirjana Korunić.

– Ovo je naš događaj koji je postao tradicija. Održavamo ga od 2001. godine, dakle, ovo je 23. „Pozdrav jeseni“ u Zasadbregu. Puno je kulturno-umjetničkih društava već prošlo kroz naše selo. Bili su to oni iz Bjelovarsko-bilogorske županije, iz Zagorja i Slavonije. Ugostili smo zaista cijelu Hrvatsku, ipak godine ovog događaja su već tu! Posljednje dvije godine održavali smo događaj unatoč pandemiji, no u manjem obujmu. Nismo željeli prekinuti tu našu jedinstvenu tradiciju, kako god bilo! Danas nastupaju sve naše sekcije, dječja folklorna sekcija, starija folklorna sekcija, tamburaška sekcija i vokalna skupina. Jako sam sretna što se u ovolikom broju okupljano već 23 godine za redom i tako čuvamo našu baštinu. Dvorana je i prije početka dupkom puna i to je za nas veliki uspjeh, rekla je emotivno M. Korunić.

Ove godine, gosti programa bili su KUD ˈValentinovoˈ iz Zagreba koji je osnovan 2001. godine, a s kojima od 2014. godine KUU Zasadbreg njeguje suradnju. Svoj je dramski igrokaz izveo i ˈŠtef z biciklinom iz Knegincaˈ.

Po prvi puta prije početka službenog programa za sve su posjetitelje bile organizirane radionice. O postupku pletenja cekera podučavala je Udruga žena Nedelišće, mali tečaj lončarstva držao je Lovro Pergar, a Irena Rešeta one je kreativnog duha podučavala izradi cvijeća od papira.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila/foto: Blanka Lozić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content