DVD ZASADBREG – Sve dok nas bude, naš će DVD živjeti

Dana 27. kolovoza 2022. godine održana je 90. obljetnica postojanja DVD-a Zasadbreg. Pozdravnu riječ imala je mlada i perspektivna predsjednica DVD-a Lucia Šajnović Novak. Program je vodila Viktorija Bestijanić, dok su pak o povijesti DVD-a govorile Josipa Mezga i Ema Makovec.

– Dobrovoljno vatrogasno društvo Zasadbreg postoji od 1932. godine, kada je osnovano na inicijativu trojice mještana, Stjepana Topleka, Vida Zadravca i Franje Žarkovića. Ubrzo je drveno vatrogasno spremište postalo premalo za svu opremu koju su nabavili agilni vatrogasci uz pomoć mještana. Početkom 1960. godine nabavljena je motorna pumpa ”Sora”, a 1968. godine dogradnjom stare škole (na mjestu današnje Metssove trgovine), vatrogasci dobivaju novi prostor koji je idućih 20-ak godina zadovoljava njihove potrebe. Godine 1987. godine napravljeno je novo vatrogasno spremište, a već sljedeće godine započinje ozbiljniji rad s vatrogasnom djecom i mladeži. Sve do danas, DVD neprestano radi na obuci i usavršavanju svojih članova. Danas društvo broji sedamdesetak članova, istanule su J. Mezga i E. Makovec.

Obljetnica DVD-a Zasadbreg nije prošla bez dodjele nagrade istaknutim članovima. Najviša odlikovanja dobili su:

– Dalibor Radek i Dalibor Makovec za 30. godina rada u DVD-u.
– Milan Mesarić za 40. godina rada u DVD-u.
– Dragutin Radek i Franjo Šafarić za 50. godina rada u DVD-u.
– Dragutin Novak za 70. godina rada u DVD-u.

Potpredjsednik VZO-a Nikola Babić uručio je diplome za hrabrosti i požrtvovnost na vatrogasnim natjecanjima. Time se istaknutim članovima potvrđuje pravo na nošenje brončane vatrogasne medalje.
Brončanu medalju su dobili: Milan Mesarić, Damir Mesarić, Igor Salaj, Goran Zadravec, Alen Srpak, Lucia Šajnović Novak, Dragan Jambrović, Viktorija Bestijanić i Elena Kofjač.
Srebrna medalja otišla je u ruke Josipa Kovača i Dalibora Makovca.

Predstavnik Vatrogasne zajednice Međimurke Županije Robert Meglić uručio je diplome za hrabrost i požrtvovnost na vatrogasnim intervencijama.
Brončana vatrogasna plamenica otišla je u ruke Luke Korošića, Josipa Sabolčeca i Josipa Novaka.
Srebrna vatrogasna plamenica pripala je Damiru Mezgi, dok je zlatna zasluženo predana Draženu Galoviću.

Svečanosti se odazvao i načelnik općine Anđelko Nagrajsalović, a slavlje se članova uz tamburaški sastav Taubeki nastavilo do dugo u noć.

preneseno s: www.medjimurski.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content