TRADICIJA OBITELJI – Obitelj je blago

Smijeh, vika, sreća i ljubav, pojmovi su kojima se može opisati velika obitelj Domjanić. U vremenu kada obiteljske veze slabe, obitelj Domjanić još se snažnije drži zajedno. Svake nedjelje, veći bi se dio obitelji okupio u Brezju u obiteljskoj kući bake i djeda. Po tom dobro uhodanom običaju, uz kavu i kolače, obitelj bi razgovarala, veselila se, gledala zajedničke video snimke i uživala u zajedničkom druženju.

Iako su baka i djed umrli, obitelj Domjanić odlučila je da će u spomen na njih nastaviti tradiciju obiteljskog okupljanja. Zbog niza roditeljskih i poslovnih obaveza, tjednog okupljanja više nema, no jednom se godišnje organiziraju veliki i mali susreti svih članova obitelji. Također, zajedno se slave rođendani, godišnjice i druga slavlja. Unatoč tome što su se njihovi susreti prorijedili, obitelj svakodnevno komunicira u viber grupi Domjanić i ostali.

Danas obitelj broji oko pedesetak članova, a sve je započelo bračnim parom Valentom i Terezom i njihovo petero djece, kćerima Nadom i Ivankom te sinovima Zlatkom, Marijanom i Brankom. Danas su neki od njihove djece već ponosni djedovi i bake, ali i pradjedovi i prabake.

Nada (66) se udala za supruga Božidara Horvata. Imaju kćeri Natašu i Kristinu, te sina Marka. Danas imaju unučad: Ema, Nera, Lora, Hana, Meri, Vito i Nika.

Nažalost pokojni Zlatko, za sobom je ostavio suprugu Milevu. U braku su dobili četvero djece, Helenu, Maria, Ivana i Ivanu, a tu su i unuci Laura, Mia i Nika.

Ivanka (61) udala se za supruga Marijana Srneca te ubrzo postaju roditelji Tanje i Petre. Danas su djedovi i bake petero unučadi. To su: Vanesa, Rikardo, Luka, Taša i Leon.

Marijan Domjanić (62) i njegova supruga Sonja dobili su tri kćerke, Silviju, Suzanu i Santinu, a danas su ponosni djedovi i bake petero unučadi. To su: Tena, Teo, Toma, Lana i Jana.

Najmlađi od njih, Branko Domjanić (53) oženio je suprugu Đurđicu te imaju kćer Doru i sinove Aleksandra i Nika.

U subotu 27. kolovoza 2022. godine u prostorijama DVD-a Knezovec održalo se godišnje obiteljsko druženje, a okupilo se 38 članova obitelji. Tom prilikom zahvaljuju se i načelniku Robertu Megliću koji im je omogućio prostor.
Dan je bio ispunjen ljubavlju i veseljem, govore nam sugovornici. Susret je obilježila pjesma i ples, a igrao se i nogomet, dok su se oni najmlađi natjecali u društvenim igrama.

Obitelj je blago, govori u glas obitelj, sa željom da ovu obiteljsku tradiciju prenesu na nove naraštaje.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila: Blanka Lozić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content