‘Umiru samo oni kojih se nitko ne sjeća’

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja u općini Sveti Jurju na Bregu započelo je misom za poginule branitelje općine i njihove obitelji, ali i za sve poginule branitelje Domovinskog rata. Vlč. Ivica Puškadija održao je tako posljednju misu za branitelje kao župnik Župe Sveti Juraj na Bregu.

– Prisjećamo se danas naših najmilijih koji su dali svoj život, bilo da su to naši očevi, sinovi, prijatelji. Molimo i za sve branitelje koji su stradali, kao i one koji nisu, a koji su se hrabro borili za našu domovinu. Ne Gospodin bude onaj koji će dotaknuti srca onih koji znaju istinu, da je otkriju i da ju kažu. Nek se pokopaju kosti nestalih žrtava rata na mjestima kojima to dolikuje. Pomolimo se i za sve obitelji i one koji su među nama za njihovu snagu. Nek im to bude u pomoć s križom i teretom koji nose. Smrt nije kraj. Ovaj naš spomenik to dokazuje. Umiru samo oni kojih ne nitko ne sjeća, rekao je vlč. Puškadija.

S nekoliko riječi kod spomenika braniteljima okupljenima se obratio i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sveti Juraj na Bregu koja je organizirala obilježavanje, Goran Zadravec.

– Dragi branitelji i braniteljice, svi okupljeni i sve obitelji stradalih, zahvaljujem vam što ste se odazvali i pokazali time da sjećanja ne umiru. Zahvalio bih se i vlč. Ivici Puškadiji na toplim riječima za naše župljanje, ali i udruzi Tigrovi što su svojim dolaskom uveličali ovu svečanost.

Nakon svečanosti, druženje okupljenih nastavilo se u prostorijama Općine Sveti Juraj na Bregu.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila: Blanka Lozićaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content