PLEŠKOVEC Što će ‘narasti’ na Mrzlom polu?

Na kraju sjednice Općinskog vijeća Svetog Jurja na Bregu načelnik Anđelko Nagrajsalović predstavio je vijećnicima idejno rješenje budućeg turističko-edukativnog centra.

Riječ je o projektu koji je zamišljen uz državnu cestu u Pleškovcu (prije Venere), u šumi koju mještani nazivaju Mrzlo pole. 

– Dali smo zahtjev za prijenost vlasništva nad zemljištem s države na Općinu. Nadamo se da neće biti problema s time i da neće predugo trajati. Na temelju idejnog rješenja radit ćemo projektni zadatak i natječaj za projektiranje. Vrijednost projekta procjenjuje se na 25 do 30 milijuna kuna. Do kraja godine bit će objavljeni natječaji za ovakve turističke komplekse niske energetske potrošnje – kazao je načelnik, a vijećnici su ga sa zanimanjem slušali. Riječ je o ambicioznom projektu i stigne li europski novac, bit će to velika stvar. 

Gdje je vinar?

– Na Mrzlom polu zamislili smo turističko naselje i infocentar iz kojeg bi se upravljalo cijelim našim turizmom. Imalo bi kafić, ponudu OPG-ova, apartmane, spa-centar, konferencijsku dvoranu, vinotaku, restoran, šetnice i igrališta te repliku međimurske hiže. U vinoteci želimo cijelu ponudu gornjeg Međimurja, a ne da vinara ne zatekneš doma; naravno, to znači da radi u goricama… Isto tako, kad dođu turisti da ih u infocentru odmah znaju usmjeriti na noćenje tamo gdje ima mjesta – kaže načelnik Nagrajsalović. 

Na pitanje vijećnika kako će financirati 15-ak zaposlenih, odvraća kako restorani, kafići i apartmani moraju isplaćivati same sebe.

Kaže da će kompleks biti otvoren, svatko će moći zastati s djecom i uživati u prirodi. Bude li ponuda prava, moći će nešto i potrošiti te po želji prespavati u jednom od četiri-pet apartmana u samom kompleksu. Ili će dobiti informaciju kamo dalje…
– Tako to rade Slovenci, uz ponudu u turističkom naselju ključna je ta infotočka, da se ljudi imaju kome javiti – smatra načelnik. 

A kako turiste ne zanimaju granice, uspije li ovaj projekt, mogla bi to postati središnjom turističkom točkom cijelog gornjeg Međimurja, a ne samo jurovske Općine.  

* Preuzeto iz Lista Međimurje broj 3.509
objavio/foto: Izak Vrtarić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content