DEVETI KONGRES Međimurski matematičari kao predavači u Zagrebu

Glavna tema Kongresa je bila ‘Smisao u matematici’

U utorak i srijedu, 5. i 6. srpnja održan je 9. kongres nastavnika matematike Republike Hrvatske u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Agencije za odgoj i obrazovanje  te pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Na dvodnevnom skupu u više sekcija na koje je podijeljen Kongres predavanja su imali međimurski matematičari. Sanja Loparić iz Tehničke škole Čakovec je imala temu Vjerojatnost u vrtiću za sekciju predškolski odgoj. U sekciji razredna nastava Mateja Sabo Junger s Učiteljskog fakulteta u Čakovcu je imala predavanje s temom Mišljenja budućih učitelja razredne nastave o tekstualnim zadacima u razrednoj nastavi matematike. Ona je imala predavanje u suradnji s Jasminom Ferme i Alenkom Lipovec.

U sekciji predmetna nastava predavanja su imali Ksenija Gačal iz III. OŠ Čakovec s temom Smisao projektnog zadatka i Željko Kraljić iz OŠ Ivana Gorana Kovačić Sveti Juraj na Bregu s temom Smislenost rezultata u računanju s razlomcima.

U sekciji za srednje škole Mateja Šafarić Novak iz Tehničke škole Čakovec je imala predavanje s temom Razum funkcije.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content