Blagoslov slike i kapele Srca Isusova u Brezju u župi Sv. Juraj na Bregu

U petak, 24. lipnja 2022. godine, u župnoj smo crkvi u Svetom Jurju na Bregu u 18 sati proslavili svečano svetkovinu Presveto Srce Isusovo. Misno je slavlje predvodio domaći župnik vlč. Ivica Puškadija, a svi okupljeni vjernici častili su Srce Isusovo moleći za cijelu župnu zajednicu i za našu domovinu.

U svojoj je homiliji vlč. Puškadija istaknuo značaj Ivana Krstitelja koji je najavio Isusa Krista. On je pripravio put Gospodinu pripremajući narod za dolazak Spasitelja.Srce Isusovo jača sva naša srca i štuje se stoljećima, a župljani Svetog Jurja na Bregu ove su godine posebno radosni što se upravo na taj blagdan nakon svečane euharistije blagoslovila slika Presvetog Srca Isusova, i to dvije godine nakon što je stara slika izgorjela u požaru u kapelici u Brezju. Na završetku misnoga slavlja izmolili smo litanije na čast Srcu Isusovu i posvetnu molitvu, a prije odlaska kućama svi su se okupljeni fotografirali za uspomenu na ovaj veliki dan za našu župnu zajednicu.

Radost zbog blagoslovljene nove slike nastavljena je i dva dana kasnije, u nedjelju, 26. lipnja, na proslavi godišnjeg  proštenja u Brezju.  Misa je bila ispred obnovljene kapelici u 11 sati, a prethodila joj je procesija dijelovima Brezja u kojoj su sliku Srca Isusova nosile članice KUU Zasadbreg u narodnim nošnjama. Svi okupljeni štovatelji Presvetog Srca Isusova dali su slavu Bogu i zahvalnost što će selo Brezje opet imati vrijednu sliku posvećenu Isusu. U uvodnom je dijelu vlč. Ivica Puškadija blagoslovio je kapelicu i s velikom radošću nastavio predvoditi svetu misu. U homiliji pozvao je sve nazočne na obraćenje i da nastavimo iz godine u godinu vjeru svojih predaka koji su s mnogo ljubavi prema Bogu hodočastili u Brezje i častili Srce Isusovo koje im je pružalo nadu jer samo tako bliže smo Bogu i vječnom životu. Potrebno je prihvatiti Kristov poziv i slijediti Gospodnji put mira za koji smo molili i na ovoj euharistiji. Na kraju mise proštenja župnik Puškadija zahvalio je Trojedinome Bogu i svima koji su pomogli da bi kapela bila obnovljena napose Općini Sveti Juraja na Bregu sa načelnikom Anđelkom Nagrajsalovićem koji je od samog nemilog događaja prije dvije godine dao veliku podršku savjetom i financijskom pomoći, župljanima i donatorima. Svi okupljeni vjernici  posebno poštovanje ponovno smo iskazali litanijama i posvetnom molitvom Presvetom Srcu Isusovu koje neka i dalje ostane naš putokaz prema spasenju i čini naša srca radosnima i spremnima za nastavak puta prema nebeskoj slavi.

Isusa blaga i ponizna srca-učini srce naše po srcu svome!

preneseno s: www.zupa-svetijurajnabregu.com
objavio: mr. Danijel Kralj, župni kroničar



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content