ŠOK KOD ZASADBREGA Malčirao pa pronašao bombe!

Jučer, 13. lipnja 2022. godine oko 15:30 sati, nedaleko Zasadbrega, 58-godišnjak prilikom malčiranja livade pronašao je staklenu posudu u kojoj se nalazila bomba, a pokraj nje zamotanu krpu u kojoj je pretpostavio da se također nalaze bombe, pa iz tog razloga nije ništa dirao

Ispravno postupivši odmah je o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava obavijestio policiju. Na mjesto pronalaska upućen je policijski službenik protueksplozijske zaštite, koji je izuzeo pet ručnih bojevih bombi M-52 te ih potom pohranio u skladištu minsko-eksplozivnih sredstava do uništenja.

Zahvaljujemo 58-godišnjaku na suradnji. Pozivamo građane da i ubuduće svaki pronalazak raznog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi, pozivom na broj telefona 192.

Upozoravamo građane da prilikom pronalaska takvih sredstava budu iznimno oprezni te da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da postupe kao i 58-godišnjak, koji je na livadi pronašao bombe.

Ujedno, podsjećamo kako je i nadalje aktualna nacionalna preventivna kampanja „Manje oružja – manje tragedija“. Kroz aktivnosti spomenute kampanje pozivaju se građani na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenskom trajanju i bez sankcija. Ova preventivna kampanja osmišljena je upravo iz razloga da se građanima omogući predaja svih vrsta oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, a ne da se ubojita sredstva ostavljaju u šumama, na livadama ili bacaju u rijeke, jezera. Takvim nesavjesnim ponašanjem neodgovorni pojedinci mogu ugroziti druge građane koji borave u prirodi.

preneseno s: www.emedjimurje.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content