Profesorica Šifrica upoznat će učenike Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu s tajnama i ljepotama matematike!

Projekt “Male tajne profesorice Šifrice” kreiran je s ciljem poticanja ljubavi i interesa prema matematici među djecom najmlađe dobi te destigmatizacije matematike i same znanosti kao nepotrebne i neprimjenjive u svakodnevnom životu.

Također, projektom se ostvaruje i sudjelovanje u intelektualnom odgoju djece njihovim uvođenjem u matematičko-logičke odnose i elementarne matematičke pojmove kroz neuobičajenu formu lutkarske predstave, edukativne slikovnice i web stranice s video objašnjenjima i online kvizom.

Učenici će pogledati lutkarsku predstavu, edukativnu slikovnicu i online kvizove, koji na jednostavan način objašnjava osnove kriptografije, granu matematike; potiče intelektualni razvoj djece; razvija ljubav prema matematici, disciplini nepravedno definiranoj kao neupotrebljivoj u svakodnevnom životu te popularizira znanost spajanjem s izvedbenom umjetnosti.

Tko kaže da je matematika teška i dosadna?

Profesorica Šifrica uvjerit će vas u suprotno!

Početak: 13.06.2022. / 9:30
Završetak: 13.06.2022. / 11:00

Scroll to Top Skip to content