Regionalni razvoj: za pet projekata u Međimurskoj županiji dobiveno 1,77 milijuna kuna

Putem Programa podrške regionalnom razvoju u Međimurje za projekte stiže 1,77 milijuna kuna. Pojedinačno najveći iznos je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo Općini Donji Kraljevec za projekt dogradnje Dječjeg vrtića „Ftiček“.

Donji Kraljevec će za ovaj projekt dobiti bespovratnih 450.000 kuna. Tek nešto manje, odnosno 420.000 kuna dolazi u Općinu Sveti Juraj na Bregu, a namijenjeni su za sufinanciranje troškova radova na rekonstrukciji zgrade Područne škole Zasadbreg.

Zadovoljni su i u Gradu Murskom Središću na čiju je adresu stigla obavijest o dobivanju iznosa od 320.000 kuna za potrebe rekonstrukcije „Spomen doma rudarstva – Cimper“. Većina radova je okončana, prostor je opremljen panoima, muzejskim rekvizitima i multimedijalnim sustavom, a svečano otvorenje očekuje se za Dane grada.

Po 290.000 kuna dobili su Međimurska županija i Općina Nedelišće. Županija će taj iznos usmjeriti na projekt na području Općine Nedelišće, a riječ je o adaptaciji zgrade Područne škole Gornji Hrašćan. Novac koji je dobila sama Općina Nedelišće će se pak iskoristiti za pokrivanje troškova izgradnje prometne infrastrukture s pješačkom stazom u Ulici Antuna Mutvara.

preneseno s: www.regionalni.com



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content