Članice Udruge ‘Vredne roke’ Dragoslavec izložile dvjestotinjak rukom izrađenih eksponata

Jučer je u Društvenom domu u Dragoslavcu bila postavljena impozantna izložba s preko dvjestotinjak rukom izrađenih eksponata koje su našivavanjem, štrikanjem, heklanjem od konca, predmetima od jute izradile članice Mira, Greta, Đurđa i Ivanka. One su bile te koje su ovoga puta „potegnule” da se izložba održi i da se njihovi sumještani upoznaju zbog čega se te žene sastaju svake srijede te uporno i vrijedno koriste znanje i umijeće svojih ruku za kreacije koje su izazvale oduševljenje posjetitelja.

– Naše roke nisu vredne samo pri izradi rukotvorina, vredne su i na drugim poljima kreativnosti i akcijama koje podupiremo u našoj Općini, a vrijedni smo suradnici TZ Grada Čakovec gdje se pojavljujemo na svim manifestacijama koje organiziraju – rekao je dopredsjednik Udruge Anđelko Pintarić, umjesto opravdano odsutne predsjednice Snježane Borko.

Čuli smo kako Udruga broji 35 članova i da su te vredne roke u stanju činiti čuda i tako punih 12 godina.

Uz to, dopredsjednik je kazao kako članice peku kolače gdje se s njima treba pojaviti u javnosti i da su oni takvi da kojih jednom proba po njih dolazi ponovo.

Pohvalno je govorio o njihovom sudjelovanju na fašničkim povorkama i manifestacijama. Postali su prepoznatljivi s maskama “Faraona i Kleopatre” te “Suncokreta”. Kostime sami izrađuju na radionicama te ih svake godine dorađuju. Sudjeluju na fašnicima u Međimurju i van njega pa su tako osvojile treću nagradu na ljetnom fašniku u Požegi.

Sudjeluju i na tradicijskoj fašničkoj traktorskoj povorci u matičnom selu Dragoslavcu, gdje pripremaju punktove na kojima se sudionici počasti domaćim tradicionalnim jelima uz neizbježne krafne.

Dopredsjednik Anđelko je rekao kako svi u Udruzi s nestrpljenjem očekuju neku novu manifestaciju kamo ih za ovu, gdje ih trebaju kako bi pokazali da s pravom Udruga nosi ime ruku koje su doista vrijedne, a što su nebrojeno puta pokazale i dokazale.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio/foto: Mladen Grubić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content