SVETI JURAJ NA BREGU Proslavili Dan općine i nagradili zaslužne

U domu kulture Jurica Murai u Pleškovcu, svečanom sjednicom Općinskog vijeća, proslavljen je Dan općine Sveti Juraj na Bregu

Predsjednik Vijeća Anđelko Kovačić kazao je okupljenima kako se nada da konstruktivnim sjednicama olakšavaju rad načelniku.

– U naš kraj dolazi mnogo mladih i svima čestitam Dan općine Jurjevo – kazao je Kovačić.

 načelnik Anđelko Nagrajsalović pričao je o brizi za mlade. Kazao je da se do pandemije u općini rađalo više nego li umiralo. Škola je velika, ima više od 400 učenika, aktivna su dva dječja vrtića, imaju 60 stipendista…

– Lanjski socijalni program bio nam je “težak” 2,9 milijuna kuna, to se izravno vraća građanima – kazao je načelnik te potom okupljenima opisao tekuće projekte i ulaganja.

Župnik Ivica Puškadija mlađi kazao je da odlično surađuju te da su i on i načelnik došli iste godine. Objavio je i da vodi projekt stvaranja monografije koja će pokriti područje Općina i Župa Sveti Juraj na Bregu i Gornji Mihaljevec.

– Vi ovdje imate puno prijatelja, pogledajte samo kako je ispunjena dvorana. Čestitam vam svima Dan općine! – kazao je kao posljednji govornik župan Matija Posavec. I doista, uz župana i načelnike brojnih općina stiglo je i dvoje gradonačelnika te dvije saborske zastupnice.

Dodijeljena su priznanja zaslužnima. Mirjana Koronić primila je zlatnik “Grb Općine Sveti Juraj na Bregu”, Klara Klobučarić priznanje za iznimno djelovanje u zdravstvu i socijalnoj skrbi, Marija Jambrović za iznimno djelovanje u umjetnosti i kulturi, NK Zasadbreg 77 za iznimno djelovanje u sportu i tehničkoj kulturi, Accredo centar za iznimno djelovanje u gospodarstvu, a Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu za iznimno djelovanje u području rada udruga.

Program je vodila Aleksandra Ličanin, pjevala je muška vokalna skupina nagrađenog zbora, a članovi KUU-a Zasadbreg su poslali svoje folklorašice, pjevačice i tamburaše koji su izveli odličan program.

preneseno s: List Međimurje
objavio/foto: Izak Vrtarić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content