MIRJANA’S WORLD GALLERY

ˈOna ne govori riječima, već bojom i potezom kistaˈ

Mirjana Klobučarić (60) iz Brezja diplomirana je ekonomistica, ali i samostalna umjetnica. Slikanjem se samostalno počela baviti 2009. godine, a nešto kasnije postaje članica Likovnog udruženja Čakovec.

– Slikarstvom se aktivno bavim posljednjih trinaest godina. U tom sam vremenu svoje radove izlagala na desetak skupnih izložbi, dok mi je ovo treća samostalna izložba. Koristim se različitim tehnikama od kojih su najzastupljenije suhi pastel, akvarel i ulje na platnu. Svemu je prethodilo moja očaranost likovnim djelima drugih renomiranih slikara čiji je značaj široko prepoznat, a traje još i danas. To me potaknulo da se uključim i započnem sudjelovati na likovnim kolonijama zajedno s drugim slikaricama i slikarima. Svi mi ovaj svijet vidimo drugačije, a u naša su djela utisnuti naši doživljaju svijeta, rekla je M. Klobučarić
Za njezinu treću samostalnu izložbu predgovor je napisao predsjednik Likovnog udruženja Čakovec, Toni Fažon.

– Slike Mirjane Klobučarić svojevrsne su poruke koje umjesto riječima govore bojom i potezom kista po slikarskoj površini. Kroz svoje slike ona govori o različitim emocijama. O ljepoti, tuzi, radosti, patnji, sretnim i nesretnim osjećajima. Prenosi nam svoj doživljaj duše prirode i ljudi, sreću i nesreću života oko nas i u nama, stoji u predgovoru.

Otvorenje izložbe bit će u petak 18. ožujka 2022. godine u 18:00 sati u zgradi Scheier u Čakovcu.

Izložba traje do petka 25. ožujka 2022. godine, a vrijeme kad se može razgledati je svakog dana 10:00-12:00 sati i 17:00-19:00 sati.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila/foto: Blanka Lozić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content