PRIJATELJSTVO I KUHANJE

Zajedno radimo kao ˈšvicarski satˈ!

O prehrani učenika Osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Lopatincu brine sjajan tim kuharica. Nevenka Bregović (42) iz Malog Mihaljevca i Petra Horvat (42) iz Pleškovca kolegice su koje zajedno rade sedam godina.

– Mi smo dvije generacija, no nismo zajedno išle u školu. Ona je školu završila u Varaždinu, a ja u Čakovcu. Ja sam u ovu školu došla ranije. Radim ovdje već petnaest godina, a Petra mi se pridružila kasnije – govori nam Nevenka.

Svoje kulinarsko iskustvo stjecala je kako u Hrvatskoj, tako i inozemno.

– Po struci sam kuharica. Ovaj posao radim ukupno 24 godine. Iskustvo sam stjecala u brojnim restoranima i pizzerijama u Varaždinu, Međimurju i Austriji. No radila sam ne samo u restoranima, već u staračkim domovima i drugim ustanovama. Iskustva imam na pretek.

Kuhanje nije njihova jedina obaveza na poslu, već ih je s vremenom dopala i administracija.

– U svom poslu volim apsolutno sve! Jedinu nam teškoću predstavlja papirologija koju nekad nismo trebale vodili. Ona oduzima dosta vremena. Jedino što zamjeram svojoj struci je potplaćenost. Radimo poprilično naporno. Iako je u restoranima veća plaća, tamo nema sigurnosti koju imam u školi. Ipak, sreća je u tome što volimo ovaj posao.

Kolegice na poslu s vremenom su postale i dobre prijateljice.

– S kolegicom Petrom funkcioniram savršeno! Atmosfera je super i radimo zajedno koˈ švicarski satˈ. Bila je to ˈljubavˈ na prvi pogled. Navikle smo jedna na drugu, otvorene smo i zato nam posao ide toliko dobro. Na posao dolazim sretna, ali takva i odlazim kući, govori nam Nevenka.

Svakog dana Petru i Nevenku na njihovom radnom mjestu čeka hrpa posla.

– Svakog dana radimo obroke za 350 djece ubrajajući učitelje, a kasnije radimo još dvadesetak obroka za djecu na produženom boravku. Kuhano jelo naši učenici jedu svaki dan! Naša dječica obožavaju bolognese, čufte, pečenje, mesnu štrucu i široke rezance. Kuhamo im zdravo i ukusno, ističu sugovornice.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila/foto: Blanka Lozić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content