Poziv građanima na skupljanje pomoći i pružanje smještaja

Općina Sveti Juraj na Bregu zajednički sa svim općinama i gradovima Međimurske županije aktivno se uključila u akciju pomoći stanovnicima Ukrajine, a radi što kvalitetnije i brže organizacije pomoći, u Velikoj vijećnici Međimurske županije održan je sastanak Stožera civilne zaštite Međimurske županije s gradonačelnicima, načelnicima i Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec na kojem su dogovoreni daljnji koraci pružanja pomoći.

Pozivaju se građani da se uključe u prikupljanje pomoći za izbjeglo i raseljeno stanovništvo uslijed ukrajinske krize nabavkom ISKLJUČIVO SLJEDEĆIH POTREPŠTINA:

HRANA I PIĆE
gotova konzervirana hrana,
slane i slatke grickalice/slatkiši,
mliječni namazi,
mesni namazi,
flaširana voda/sokovi,
brašno/riža/kaša/šećer, tjestenina,
ulje/ocat,
trajno mlijeko,
dječja hrana,
pahuljice,
čokolino

HIGIJENSKE POTREPŠTINE
higijenski ulošci,
pasta za zube,
četkica za zube,
gelovi za tuširanje/šampon,
dezodorans u spreju/sticku,
toaletni papir/maramice,
pelene/vlažne maramice

ODJEĆA/OBUĆA
dječja odjeća i obuća,
papuče/odjeća,
obuća za ženske osobe (veličine: 36-44).

Molimo građane koji se žele uključiti u prikupljanje pomoći da doniraju čistu odjeću koja nije potrgana i koja je odmah spremna za korištenje, primjerena godišnjem dobu. Preporuka je odjeću sortirati prema spolu i veličini u zasebne vrećice na koje je potrebno napisati kome je namijenjena, npr. ženska osoba, vel. 38/M, radi lakše i brže raspodjele osobama u izbjeglištvu. 

Mole se građani da doniraju samo potrepštine s popisa i dostave ih u Općinu Sveti Juraj na Bregu, Pleškovec 29, od ponedjeljka do petka od 8:00 – 15:00 sati.

STVARI KOJE NISU NA OVOM POPISU ĆE SE VRATITI DONOSITELJU!

PRUŽANJE SMJEŠTAJA
Pozivamo građane koji žele i mogu ponuditi smještaj izbjeglom stanovništvu koje će stići u Hrvatsku, u vlastitom kućanstvu, vikendici, kući za odmor ili praznim kućama u kojima nitko ne stanuje, a koje obavezno moraju imati kuhinju i sanitarni čvor, molimo da se jave Općini Sveti Juraj na Bregu na tel. 040 855 305, na e-mail: nacelnik@svetijurajnabregu.hr ili na  jedinstvenu e-mail adresu Ravnateljstvu civilne zaštite Republike Hrvatske  rcz.zbrinjavanje@mup.hr  kako bi ih se stavilo u evidenciju potencijalnih privremenih smještaja. 

HRVATSKI CRVENI KRIŽ
U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja građani mogu kontaktirati Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec na kontakt broj 040/395-248.

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu uslijed ukrajinske krize. Svi oni koji žele pomoći, mogu to učiniti uplatom na žiro račun:
IBAN: HR0923600001503056530 
Poziv na broj odobrenja : 705 
Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10 
Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb 
Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content