LJUBLJANA I PULA Međimurski matematičari predstavili svoja iskustva i načine suradnje

Međimurski matematičari sudjeluju kao predavači na međudržavnim i državnim skupovima

U četvrtak 18. studenoga održana je VI. on-line međunarodna stručna konferencija za učitelje i odgojitelje s temom Poticajno okruženje za učenje. Domaćin stručnog skupa bili su Slovenci, a sudionici su još bili iz SAD-a, Nizozemske, Crne Gore i Hrvatske. Matematičku suradnju predstavili su Ružica Pahor iz OŠ Mursko Središće i Željko Kraljić iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu.

Učenici šestih razreda ovih škola ostvarili su suradnju izradom radova u temi Pravokutni koordinatni sustav u ravnini na način da su razmijenili radove te su radovi iz Murskog Središća bili izloženi u Svetom Jurju na Bregu i radovi iz Svetog Jurja na Bregu u Murskom Središću. Škola u Pleškovcu poznata je po svojim brojnim geometrijskim modelima te je još predstavljena tema međurazredne suradanje petih i šestih razreda crtanjem Eulerova pravca.

Tjedan dana prije održan je državni skup u Puli koji je okupio tisuću sudionika. To je bio 12. stručno-metodički skup s temom Nastava matematike – jučer, danas, sutra. Kraljić je na ovom skupu imao predavanje na temu Ocjene iz matematike pri prijelazu iz razredne u predmetnu nastavu i iz osnovne u srednju školu.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content