Misno slavlje i blagoslov Pastoralnog centra u Župi Sv.Juraj na Bregu

U nedjelju, 31. listopada 2021. godine, u Župi svetog Jurja mučenika svečano smo proslavili euharistiju i blagoslovili novoizgrađeni pastoralni centar. Misno je slavlje predslavio varaždinski biskup mons. Bože Radoš,koji nam dolazi po prvi puta kao biskup u Pastirski pohod,  uz suslavlje biskupa u miru mons. Josipa Mrzljaka, vlč. Josipa Horvata ml.,vlč.Marka Domitera tajnika biskupa, đakona Andrije Botkovića, đakona u Nedelišću, i domaćeg župnika vlč. Ivice Puškadije.

Okupio se lijepi broj vjernika i donatora koji su s mnogo radosti i zahvalnosti dali slavu Bogu što nas je okupio da svečano proslavimo misu i zahvalimo Gospodinu na pastoralnom centru. Na početku pozdravni govor izrekla je naša župljanka Marija Marciuš, a potom je sve nazočne pozdravio predvoditelj misnoga slavlja.

Varaždinski je biskup iskazao svoju veliku radost što može biti s nama i rekao je kako je pastoralni centar znak naše ljubavi prema Bogu i svakom čovjeku. U svojoj je homiliji mons. Radoš govorio kakva treba biti naša ljubav prema Gospodinu: Boga ljubimo svim svojim srcem, svom svojom dušom, svim svojim umom i svom svojom snagom, baš kao što Bog i nas ljubi i u izobilju nas daruje, a svoga bližnjega treba ljubiti kao sebe samoga. Sve su to zapovijedi ljubavi kojima smo bliže Bogu. Ako ne ljubimo sebe, ne možemo ljubiti ni bližnje, a niti Gospodina i u toj je ljubavi sve povezano jer jedna ljubav bez druge ne može. Upravo je ta ljubav bila ključna u izgradnji pastoralnoga centra, a biskup je pozvao sve okupljene da s tom ljubavlju koračamo prema Kristu koji nas je i naučio kako trebamo ljubiti Boga i bližnje, a kršćaninu su svi ljudi njegovi bližnji jer svi smo mi sestre i braća Trojedinoga Boga koji je izvor dobrote i ljubavi.

Velika radost nakon mise prenijela se i na pastoralni centar koji je mons. Radoš blagoslovio poželjevši da u njemu uvijek bude ljubavi prema Kristu, veselja i radosti u širenju Evanđelja i lijepih druženja na čast i slavu Bogu.

Domaći župnik, vlč. Puškadija, u svojem je zahvalnom govoru iznio podatke o gradnji centra i zahvalio svim dobročiniteljima: Varaždinskoj biskupiji, obojici biskupa, Općini Sveti Juraj na Bregu na čelu s gospodinom Anđelkom Nagrajsalovićem, gospodinu Jurju Levačiću i svim ostalim donatorima, gospodinu Zlatku Đurkinu, Međimurskoj županiji i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli od početka gradnje, 6. lipnja 2017. godine, pa sve do danas. Potom je svoju zahvalu biskupu i župniku te pohvalu našeg zajedništva izrekao naš župljanin Danijel Kralj.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez pomoći svih naših svetaca i blaženika kojima smo se molili i utjecali da budu uz nas, stoga vrijedi i njima zahvaliti. Na kraju svečanosti blagoslova zapjevali smo poznatu međimursku popevku „Međimurje, kak si lepo zeleno“ i prepuni zahvalnosti vratili se svojim kućama.

Bio je to poseban dan za našu župu jer imali smo čast ugostiti dvojicu biskupa, umirovljenog i sadašnjeg, a nadamo se da će se ova radost zajedništva svih nas i našega Gospodina produžiti i na nova euharistijska slavlja u crkvi i na duhovne obnove, tribine i ostala okupljanja u pastoralnom centru koji je od sada otvoren za sve posjetitelje i svi ste dobro došli.

preneseno s: www.zupa-svetijurajnabregu.com

Scroll to Top Skip to content