Aktivni u Klubu vatrogasnih veterana VZ Međimurske županije

Snimili smo ih minule subote kada su dvije članice Slava Slaviček i Ana Hamer iz DVD Mali Mihaljevec primile spomen medalje za 10 godišnji rad u Klubu vatrogasnih veterana VZ Međimurske županije. S njima je ponosno pozirao Ivan Novak, počasni viši vatrogasni časnik, dugogodišnji predsjednik Kluba vatrogasnih veterana, član DVD-a Mali Mihaljevec od 1954. U svojoj vatrogasnoj karijeri obavljao je dužnosti predsjednika, zamjenika predsjednika i zapovjednika DVD-a. Kroz cijeli staž bio je član natjecateljskih ekipa, učesnik i natjecatelj na dvije vatrogasne olimpijade, a ove godine bio je u natjecateljskoj ekipi DVD-a Mali Mihaljevec koja je nastupila na državnom natjecanju. Za svoj rad primio je vatrogasnu spomenicu za 60 godina rada i uz mnoga priznanja primio je i plaketu Đure Deželića koju dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica.

Slava Slaviček u vatrogastvo se uključila sedamdesetih godina, bila je članica natjecateljske ekipe i Upravnog odbora DVD-a. Od 2009. godine pristupa ženskoj B vatrogasnoj ekipi DVD-a Mali Mihaljevec kao zapovjednica. Stalna je članica ekipe, a koja se ove godine plasirala na međunarodno vatrogasno natjecanje, vatrogasnu olimpijadu. Jedna je od rijetkih žena članica kluba vatrogasnih veterana VZMŽ.

Ana Hamer svoju vatrogasnu karijeru započinje daleke 1976. godine kada polaže ispit za zvanje vatrogasac. 2009. godine pristupa ženskoj B vatrogasnoj ekipi DVD-a Mali Mihaljevec i stalna je članica ekipe, a koja se ove godine plasirala na međunarodno vatrogasno natjecanje, vatrogasnu olimpijadu. Jedna je od rijetkih žena članica kluba vatrogasnih veterana VZMŽ.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Mladen Grubić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content