MURSKO SREDIŠĆE I PLEŠKOVEC Međuškolska suradnja kao poticaj za učenje

Učenici iz Murskog Središća i Svetog Jurja na Bregu imaju izložbe svojih radova u školi s kojom surađuju

Poticajno okruženje za učenje učenicima mogu biti sami učenici. Ne međusobnim natjecanjem, već međusobnom suradnjom. Učenici šestih razreda OŠ Mursko Središće crtali su radove u pravokutnom koordinatnom sustavu u ravnini koji su poslani u OŠ Sveti Juraj na Bregu i obrnuto.

Od početka do kraja suradnje učenici su bili izrazito motivirani i nastojali su napraviti što kvalitetnije radove jer su znali da će dio radova biti izloženi u partnerskoj školi. Pitanja poput kada će stići radovi iz druge škole, koje radove ste poslali u drugu školu, kada će radovi biti postavljeni na pano govore o tome da im je ovakav način rada itekako privukao pažnju te da su bili zainteresirani uložiti puno truda, vremena i volje.

Suradnja ovih škola dobila je novi iskorak jer će 18. studenoga biti održana VI. internetska međunarodna konferencija za učitelje i odgojitelje o didaktici i metodici s temom Poticajno okruženje za učenje. Na konferenciji će biti učesnici iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, SAD-a, Nizozemske… Organizator je Mednarodni izobražavalni center koji je 18 godina specijaliziran za obrazovanje učitelja i odgojitelja. Naši predavači na toj konferenciji bit će Ružica Pahor iz OŠ Mursko Središće i Željko Kraljić iz OŠ Sveti Juraj na Bregu, a dio predavanja posvetit će međuškolskoj suradnji.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content