ODRŽAN KONCERT VARAŽDINSKIH BAROKNIH VEČERI U NAŠOJ ŽUPI

U nedjelju, 26. rujna 2021. godine, u našoj je crkvi sv. Jurja mučenika održan koncert u sklopu 51. Varaždinskih baroknih večeri i u spomen na Juricu Muraija na kojeg smo iznimno ponosni. U programu su sudjelovali sopranistica Kristina Owais i Nikola Cerovečki na orguljama. Okupio se lijepi broj ljudi, naših župljana, zaljubljenika u klasičnu glazbu i svi smo mogli osjetiti duhovnu radost kao što je to uvijek bilo u prethodnim izdanjima Varaždinskih baroknih večeri. Na početku sve nazočne pozdravio je domaći župnik vlč. Ivica Puškadija, a među uzvanicima bili su općinski načelnik  Anđelko Nagrajsalović i gospodin Davor Bobić, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri.

U 40-ak minuta publika je uživala u izvedbi klasične duhovne glazbe, u djelima koja pronose radost života i Gospodinovu prisutnost među nama. Crkvom su skladno odzvanjale sve skladbe i izvođači su bili odlični te su nam svima uljepšali ranojesensku nedjeljnu večer. Slušali smo 12 pjesama poznatih klasičnih skladatelja: Mozarta, Vivaldija, Frescobaldija, Haendela, Durantea, Francka, Zipolija i Gomeza.

Slušajući sve kompozicije i uživajući u izvedbama, koje su odlično pripremljene, mogli smo osjetiti duhovnu jakost i veselje kakvo se riječima teško može opisati jer takav životni polet treba doživjeti. Zato i volimo glazbu jer svaka otpjevana i odsvirana kompozicija donosi nam poruku, a sve što smo čuli, bio je poziv na radost i proslavu Gospodina Isusa Krista i Marije, što upravo duhovnu glazbu čini posebnom. Zasluženi pljesak publike govori više od riječi jer mladi su umjetnici upravo to i zaslužili i hvala im što su došli i pokazali nam svoje glazbeno umijeće na kojem im iskreno čestitamo i želimo im mnogo uspjeha u daljnjem radu, a svima nama neka to bude poziv da se i dogodine vidimo i uživamo u novim izvedbama odličnih glazbenih umjetnika koji nas uvijek toliko razvesele da smo puni pozitivnih dojmova, baš kao i ove godine.

Hvala i Općini i Župi Sveti Juraj na Bregu na odličnoj organizaciji koncerta koji i u ovom pandemijskom vremenu živi i organizira se na ponos svih nas.

Danijel Kralj

preneseno s: www.zupa-svetijurajnabregu.com



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content