Matematičari ocijenili stručni skup u našoj školi čistom peticom

U Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu prvog dana nove školske godine održan je Županijski stručni skup učitelja matematike Međimurske županije. Kako su svi skupovi prošle školske godine održani online učitelji su s veseljem dočekali predavanja uživo i razmjenu iskustva kako što bolje pripremiti novu nastavnu godinu.

Ravnatelj škole Mladen Beuk pozdravio je na početku sudionike, a učiteljica glazbene kulture Jelena Grubić s članicama zbora pripremila je pjevački program. Voditeljica Županijskog stručnog vijeća Tanja Debelec uputila je sudionike o organizaciji skupova tijekom godine. Učitelj izvrsni savjetnik Željko Kraljić imao je predavanje o Napredovanju učitelja u osnovnoj školi. Na skupu su bile i gošće iz Varaždinske županije pa je učiteljica Ivana Sukačić prenijela svoje iskustvo kako je tekao njen postupak napredovanja.

Drugi dio skupa bio je posvećen Svetom Jurju na Bregu s namjerom da sudionici upoznaju ovaj briježni dio Međimurja te da u svoje godišnje kurikulume uvrste sat ili dva matematičkog rada koji će biti vezan uz kraj u kojemu je njihova škola. Željko Kraljić imao je prezentaciju Sveti Juraj na Bregu u brojkama pa se krenulo u posjetu okolici škole.

U župnoj Crkvi matematičarima je bogatu povijest i sadašnjost Crkve ispričao župnik Ivica Puškadija, u prostorijama Općine načelnik Anđelko Nagrajsalović govorio je o aktualnostima u radu, u Dječjem vrtiću Jurovska pčelica dočekala ih je ravnateljica Romana Žižek te odgojiteljice koje su s djecom odigrale igru protiv matematičara, a u Kreativno – edukativnom centru Murai Filip Živaljić predstavio je njihove aktivnosti.

S puno novih saznanja i pozitivnih dojmova matematičari su ovaj skup evaluirali s čistom peticom i dobro je poslužio da se krene u rad s učenicima s još većom motivacijom i željom da se skupovi i nadalje održavaju po cijelom Međimurju.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content