Izvadili iz ormara fašničke uniforme i organizirali ‘Lejtne huncutarije z mukavcaj i coprnicaj’

Kulturno umjetnička udruga Zasadbreg ove je subote po prvi put organizirala “Lejtne huncutarije z mukavcaj i coprnicaj”. Manifestaciji su se odazvali Udruga “Maxenca” Macinec, UŽ Sivica i “Međimurski samci”.

– Pošto su fašničke uniforme većim djelom zbog korone bile u ormarima došli smo na ideju da ih ipak malo “proluftamo”. Na samom početku svaka ekipa “huncuta” se kratko predstavila, a nakon predstavljanja krenulo se sa zabavnim sportskim igrama. Natjecalo se u nekoliko igara: hodanju po štulama, tjeranju obruča, gaženju balona, nošenju jabuke, napuhavanju i vezanju balona, umetanju olovke u bocu, nošenju mlinčeka među nogama, dok su djeca odigrala partiju graničara. Za najbolje ekipe bili su osigurani pehari, a za djecu medalje. Bila je tu i tombola, a organizator se od srca zahvaljuje svim dobrim firmama i ljudima koji su pomogli i donirali nagrade. Organizator se pobrinuo da nebude gladnih usta i imao u ponudi kuhani kukuruz i “Lilikine” langoše – stoji u priopćenju.

Nakon igara uslijedile su plesne “igre” za koje su se pobrinuli TS “Kumovi” i DJ Sino.

– Bilo je to jedno lijepo i zabavno subotnje popodne sa puno smijeha i zadovoljnih posjetitelja – poručuju organizatori.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content