Dvjestotinjak trkača trčalo u spomen na Stjepana Koraja

Atletski klub Međimurje i ove se godine prisjeća svojeg prerano preminulog predsjednika Stjepana Koraja memorijalnom utrkom Trail Sveti Juraj na Bregu koja se danas održala na imanju PG Geler u Malome Mihaljevcu

U spomen na velikog sportaša koji je sport, trčanje i atletiku živio više od 40 godina, u Malom Mihaljevcu danas se okupilo dvjestotinjak trkača, a trčali su i oni najmlađi za koje su održane utrke na 200 i na 400 metara, utrka građana protegla se na 4,3 kilometra, a glavna memorijalna utrka bila je duga 11,3 kilometara.

– Ovim smo stazama nekad trčali s Korajem, i još smo za njegova života planirali tu napraviti utrku. Nažalost, on je nije doživio ali smo zato njemu u spomen odlučili tu utrku ‘zalaufati’, i dio trase ide putem kojim smo s njim nekad trčali, pojašnjava današnji predsjednik AK Međimurja Mario Dobša.

Peti put memorijalnu utrku, te četvrti put Trail Sveti Juraj na Bregu, Atletski klubu Međimurje organizacijski su pomogli Općina Sveti Juraj na Bregu, kao i tamošnja udruga Sport za sve Sveti Juraj na Bregu i Vatrogasne postrojbe Općine Sveti Juraj na Bregu, te Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i čakovečka stanica Hrvatske gorske službe spašavanja, a kao odličan domaćin ovakvih događaja još se jednom pokazao PG Geler.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content