Matulov grunt u Frkanovcu: Cvjetni mirisi privukli leptire i posjetitelje!

Leptiri imaju dobar osjećaj za miris preko svojih ticala, “antena”. Mirisni cvjetovi su im omiljeni, a razloga za češći obilazak svoje rezidencije na Matulovom gruntu u Frkanovcu bilo je proteklog vikenda nekoliko. 

Edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt treći je put otvorio svoja vrata široj javnosti. Nedjelja 20. lipnja iako vruća i sparna ostat će u Matulov dnevnik upisana kao dan miomirisa i ugodnog druženja u ozračju leptira plavaca.

Matulov grunt došla je između ostalog razgledati devetogodišnja djevojčica Gita Radiković s obitelji. Svoj pjesnički prvijenac i slikovnicu “Plavac” posvetila je upravo leptirima plavcima. Upoznala ih je šetajući s roditeljima po Bedekovićevim grabama. Obitelji s malom djecom za uspomenu na treći Dan otvorenih vrata primile su za uspomenu i vrijedan dar – Gitinu slikovnicu. 

Matulov grunt inspirirao je Almu Premerl Zoko stilisticu, modnu savjetnicu i glavnu urednicu portala modniALMAnah za organizaciju hrvatskog promoviranja kolekcije “Seta” parfema talijanskog brenda Salvatore Ferragamo. Tako je trodnevni program modniALMAnah WOMEN’S DAYS u Međimurju dio svog sadržaja pronašao upravo na gruntištu i prirodnom okruženju Matulovog grunta. Kolekciju parfema predstavila je Jasmina Puškar Kutleša vizažistica i specijalist mikropigmentacije. Sudionici prezentacije za uspomenu su primili uzorak mirisa Floral green.

Jasmina Puškar Kutleša

Tijekom dana grunt su obišle brojne obitelji pristigle iz Zagreba, potom Čakovca i drugih međimurskih mjesta. Interpretaciju je vodila Sara Jankovićstručna suradnica za opće poslove zaštite prirode. Mnogi su posjetitelji na grunt stigli rekreirajući se biciklom.

Šarmantan dan na “Matulu” prošao je u ozračju darivanja, pa su posjetitelji za uspomenu primili i plakat posvećen obljetnici proglašenja zaštite Značajnog krajobraza rijeke Mure i samom Danu rijeke Mure koji se obilježava 18. travnja.

Domaćin 3. Dana otvorenih vrata bila je Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode koja upravlja Matulovim gruntom.  

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila: Sanja Heric

Scroll to Top Skip to content