OD SLJEDEĆE ŠKOLSKE GODINE Učenici OŠ Sveti Juraj na Bregu imat će jednosmjensku nastavu

Od sljedeće školske godine učenici OŠ Sveti Juraj na Bregu imat će jednosmjensku nastavu zahvaljujući dogradnji vrijednoj 2,6 milijuna kuna

400-tinjak učenika Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu od sljedeće školske godine polazit će jednosmjensku nastavu zahvaljujući investiciji vrijednoj 2,6 milijuna kuna. Dogradnjom škole dobivene su 4 učionice i 2 kabineta, a završetak radova svečano je obilježen posljednjeg dana nastave.

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu jedna je od najvećih škola u Međimurju, a ravnatelj škole Mladen Beuk posebno je ponosan što će se broj učenika sljedeće školske godine povećati: „Odradili smo veliki posao te smo završetkom ovog projekta stvorili uvjete za jednosmjensku nastavu, dobili smo 4 moderne učionice koje će nam omogućiti još kvalitetnije uvjete za odgoj i obrazovanje naše djece.“

Zahvaljujući dobroj suradnji Općine Sveti Juraj na Bregu i Međimurske županije, radovi na dogradnji školske zgrade započeli su u studenom 2020. godine te su završeni prije roka. Općina Sveti Juraj na Bregu financirala je 40% ukupnog iznosa projekta, odnosno 1.040.000,00 kuna, dok je preostalih 60%, odnosno 1.560.000,00 kuna financirala Međimurska županija. Načelnik Anđelko Nagrajsalović istaknuo je da se Općina rado uključila u projekt jer je obrazovanje jedan od prioriteta, a jednosmjenska nastava bila je želja svih mještana.

„Dogradnja i opremanje ove škole dokaz su dobre suradnje i svijesti vodstva Općine o potrebama mještana. Ova škola ima dobro moderne učionice, ima kvalitetnu sportsku dvoranu, dodatne sadržaje i sve što je potrebno za cjelodnevnu nastavu, a takve uvjete ćemo stvoriti i u ostalim školama diljem Međimurja.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je zajedno s pročelnicom UO za obrazovanje i kulturu MŽ Blaženkom Novak čestitao učenicima na uspješno završenoj školskoj godini.

„Iza nas je složena školska godina koju su jednako hrabro i uspješno položili i učenici i nastavnici, djelatnici škola, ali i roditelji. Vjerujem da ćemo nakon ove školske godine još više cijeniti nastavnike i zahtjevan posao koji obavljaju, a učenicima želim da se dobro odmore tijekom ljetnih praznika uz nadu da će im sljedeća školska godina biti jednostavnija.“, poručila je pročelnica Novak.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

Scroll to Top Skip to content