Probrana publika uživala u stihovima poezije i odlična vina!

U organizaciji Čitalačkog kluba Sveti Juraj u Centru Murai u Pleškovcu održala se Večer poezije u nedjelju, 13. lipnja.  

– Okupili smo se ovdje da bismo dali svoj mali doprinos 2021. godini čitanja pod motom čitamo da ne bismo ostali bez riječi. Ovdje smo da bismo na trenutak zaboravili život svakodnevice, brige i sumorne misli, da bismo uživali u jednostavnosti, ljepoti i dubini poezije, rekli su u uvodu iz Čitateljskog kluba Sveti Juraj.

U prekrasnoj atmosferi članovi KUD-a čitali su su stihove jednih od naljepših pjesama: Budi moja noć, J. Pupačić, Balada o prolaznosti, A. Dedić, Mi smo se sreli, A.B. Šimić, Ti koja imaš ruke nevinije, V. Parun, Povratak, D. Cesarić, Zvijezde u visini, T. Ujević, Najlepše na sveto, L. Radek, Međimurska, N. Pavić, Pri kapeli, I. Kutnjak, Hrustekov balož, V. Kos, Vino, I. G. Kovačić, Crn bel, F. Galović, Delinga, L. Radek, Nacek, F. Andrašec, Život i smisao životaMojoj duši se žuri, De Andrade i Ako, Kipling.

Osim uživanja u poeziji, publika je mogla guštati i u odličnim vinima Vinarije Dvanajščak-Kozol.

– Jako nam je drago što možemo zajednički organizirati ovakav događaj i spajati kulturu i vino. Jer vino i je zapravo kultura. Mi radimo na kulturi ispijanja vina, a vi na kulturi čitanja poezije. Nakon ove divne večeri možete popiti naša vina, rekla je Teja iz Vinarije Dvanajščak-Kozol.

I za kraj, da dočaramo atmosferu s književne večeri, prenosimo dio stihova Rudyarda Kiplinga iz pjesme Ako možeš ostati miran… u kojima je probrana publika imala čast uživati.

“Ako možeš govoriti s gomilom i zadržati svoje vrline,
I hodati s kraljevima bez da izgubiš ljudskost
Ako te ni prijatelj niti neprijatelj ne mogu pokvariti,
Ako svaki čovjek može računati na tebe ali ne previše;
Ako možeš dobro ispuniti svaku minutu svog života
Sa šezdeset skupocjenih sekundi,
Tada je cijeli svijet i sve što je u njemu tvoje,
i što je mnogo važnije, bit ćeš Čovjek, sine moj!”

preneseno s: www.mnovine.hr
Objavila: Sanja Heric
Foto: Sanja Heric 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content