Otvorene prijave za ciklus edukacija: Kritičko razmišljanje i pisanje

Kritičko mišljenje, argumentiranje, objektivnost, kvalitetno rješavanje problema…samo su neke od aktualnih tema današnjice.

Na drugom edukacijskom ciklusu Kreativno edukativnog centra Murai naučite vještine kritičkog razmišljanja i pisanja!

Stvaralačko i kritičko mišljenje umijeće je koje osobu čini aktivnom, tolerantnom, empatičnom te joj omogućuje donošenje promišljenih i utemeljenih odluka. Riječ je o sposobnosti razmišljanja koje potiče na kvalitetno rješavanje problema jer osoba kritički ispituje situaciju te razmišlja o problemu tako da se odmakne od predrasuda koje potencijalno ima.

Ova vještina bitna ja kako za mlađe, tako i za starije generacije, primjenjiva je u cjeloživotnom stjecanju znanja te pruža osobi jednu „širu“ sliku.

Edukacije na ovu temu provodit će Helena Zečar Lajtman, profesorica filozofije i sociologije u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec. Kroz svoje višegodišnje iskustvo uočila je potrebu za razvijanjem kritičkog mišljenja među mladima.

Različitim radionicama u nastavi potiče učenike na samostalno razmišljanje, kreiranje vlastitog stava, neovisnost kod donošenja odluka, argumentiranu raspravu kojom pokazuju da se na intelektualan način mogu izboriti za sebe, a da pritom poštuju mišljenje i autonomiju drugih.

Edukacije i radionice održat će se kroz lipanj u Kreativno edukativnom centru Murai! Dođite na brege i provedite lipanj u znaku filozofije!

Broj prijava je ograničen, stoga osigurajte svoje mjesto na vrijeme!

Obrazac za prijavu

preneseno s: https://pdcck.hr/murai/kriticko-razmisljanje-i-pisanje/

Scroll to Top Skip to content