Prijava štete od prirodne nepogode – mraz

Temeljem Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda („Narodne novine“, broj 16/19) i Odluci župana Međimurske županije o proglašenju prirodne nepogode mraza za gradove i jedinice lokalne samouprave na području Međimurske županije KLASA: 920-11/21-02/1, URBROJ: 2109/1-01-21-1 od 21. travnja 2021. godine, Povjerenstvo za poljoprivredu i utvrđivanje šteta od elementarnih nepogoda Općine Sveti juraj na Bregu

OBAVJEŠTAVA
mještane o postupku podnošenja
PRIJAVA ŠTETE OD PRIRODNE NEPOGODE – MRAZ

Dana 21. travnja 2021. godine Župan Međimurske županije proglasio je prirodnu nepogodu za područja gradova i općina u Međimurskoj županiji, zbog niskih temperatura praćenih hladnim snažnim vjetrom u razdoblju od 5. do 16. travnja 2021. godine, čija je posljedica bila smrzavanje i veliko oštećenje ili potpuno propadanje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima, vinogradima te na pojedinim povrtlarskim i ratarskim kulturama, KLASA: 920-11/21-02/1, URBROJ: 2109/1-01-21-1.

Povjerenstvo za poljoprivredu i utvrđivanje šteta od elementarnih nepogoda Općine Sveti juraj na Bregu dana 6. svibnja 2021. godine podnijelo je prvo procijenjeno priopćenje Županijskom povjerenstvu.

Štetu može prijaviti svaka fizička i pravna osoba na obrascu PN Prijava štete od prirodne nepogode koji se može preuzeti na web stranici www.svetijurajnabregu.hr ili osobno u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Sveti Juraj na Bregu, Pleškovec 29, I. kat., svaki radni dan od 08:00 do 13:00 sati.

Posebno se naglašava da se podaci za voćke trebaju iskazati u broju stabala/čokota i površina tla/ha.

Oštećeni Prijavu štete od prirodne nepogode – mraz mogu prijaviti do 14. svibnja 2021. godine (petak), svaki radni dan od 08:00 do 13:00 sati.

Obavještavaju se oštećeni da štete mogu prijaviti dostavljanjem ispunjenog obrasca PN, Povjerenstvu za poljoprivredu i procjenu šteta od elementarnih nepogoda Općine Sveti Juraj na Bregu, i to:

–   neposrednom predajom u Jedinstveni upravni odjel Općine Sveti Juraj na Bregu ili

–   elektroničkim putem na adresu: juo@svetijurajnabregu.hr.

Povjerenstvo za poljoprivredu i procjenu šteta od elementarnih nepogoda



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content