Čuvari zelenog Međimurja: Posebni prilog Međimurskih novina u suradnji s Međimurskom prirodom!

Povodom dvadeset godina proglašenja značajnog krajobraza rijeke Mure, donosimo veliki posebni prilog Čuvari zelenog Međimurja u suradnji s Međimurskom prirodom.

Donosimo priču o Međimurskoj prirodi – Javnoj ustanovi za zaštitu prirode i o njihovih 20 izazovnih godina u službi čuvara prirode. Kako je pod zaštitom čak četvrtina županije, zaposlenici Međimurske prirode uložili su mnogo truda i vremena da je zaštite, ali i prenesu znanja i svijest o svim prirodnim bogatstvima koja imamo.

Kroz naš prilog saznajte koji su dijelovi Međimurja pod zaštitom i koja se prirodna bogatstva i ljepote koje se kriju u svakoj od općina našeg Međimurja.

Pročitajte što svakako posjetiti u gornjem Međimurju, Svetom Martinu i njegovoj okolici, središnjem Međimurju, donjem Međimurju te u krajoliku naših rijeka. Iznenadit će vas količina prirodnih ljepota koji su tako blizu vas, a još niste njima prošetali.

Pročitajte više o novootvorenom Matulovom gruntu i Centru za posjetitelje u Križovcu, zasigurno će vas potaknuti na izlet i poznavanje krajolika u kojem živimo.

U posebnom prilogu pročitajte koje su prijetnje međimurskoj prirodi te saznajte na koje je načine naša priroda ugrožena.

Saznajte gdje su se u Međimurju nalazile ilegalne lovačke čeke i kako su spriječeni krivolovi zaštićenih vrsta.

Saznajte što za naš okoliš čine i Međimurske vode, TZ MŽ te HEP.

preneseno s: www.mnovine.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content