Aktivnosti u projektu ”Želim obrazovanje i posao”

„Želim obrazovanje i posao“ projekt je HCK – Gradskog društva Crvenog križa Čakovec. Financiran je iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se na području pet općina: Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu i Štrigova. Navedene općine su uz Centar za socijalnu skrb Čakovec i Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Čakovec ujedno i partneri na projektu. Kroz projekt zaposleno je devet žena koje svakodnevno pružaju uslugu potpore za starije i nemoćne osobe.

Do sad je u projekt uključeno oko stotinjak korisnika u pet općina. Program potpore starijim i nemoćnim osobama prilagođen je individualnim potrebama korisnika, a obuhvaća: održavanje stambenog prostora i okućnice, pomoć u nabavi i dostava namirnica, lijekova i ostalih kućnih potrepština, pomoć u kuhanju, pratnja liječniku ili na društvena događanja te razgovor i druženje s korisnikom. Našim djelatnicama spomenuti poslovi nisu teški čak ni u uvjetima pandemije.

preneseno s: www.crveni-kriz-cakovec.hr/aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content