RAZMJENA ISKUSTAVA Rad u Go Formativu i usporedba plana i kurikuluma

Matematičari su održali drugi online sastanak s razmjenom iskustava u nastavi na daljinu.

Članovi Županijskog stručnog vijeća učitelja matematike naše županije održali su drugi sastanak preko Zooma s namjerom razmjene iskustva. O svojim  iskustvima te koje ih novosti očekuju u novoj školskoj godini najprije je govorila Aleksandra Maria Vuković, učiteljica matematike u OŠ Gornji Mihaljevec. Ona je napravila detaljnu usporedbu kurikuluma iz matematike za 5. i 6. razred i dosadašnjeg nastavnog plana i programa iz matematike te je pokazla prednosti rada u Go Formativu kojeg koristi u nastavi.

Voditeljica aktiva Tanja Debelec osvrnula se na ostvareno tijekom nastavne godine, što nije ostvareno zbog pandemije koronavirusa te koji su planovi za narednu nastavnu godinu. Osvrnula se na ovu školsku godinu u kojoj se odradio popularni projekt Večer matematike. Održano je županijsko natjecanje na kojem je sudjelovalo 100 učenika, a prema rezultatima na Hrvatsku matematičku olimpijadu pozvano je deset učenika. Radi se o novom natjecanju za učenike i nije zamjena za državno natjecanje koje je ove godine nažalost otkazano. Također popularno natjecanje Klokan bez granica odgođeno je za rujan, a matematički festivali i terenska nastava članova vijeća su otkazani.

Jedna od ideja je da se županijski aktivi održavaju u različitim školama pa je pozvala učitelje na suradnju. Učitelj Željko Kraljić iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu prihvatio je ideju, a ravnatelj ove škole Mladen Beuk i načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović rado su se odazvali mogućnosti da ugoste međimurske matematičare. Plan je uz matematička predavanja posjetiti obližnju Crkvu, novi vrtić i prostorije Općine.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content