E-PROPUSNICE: Blizu dogovor između više općina i Grada Čakovca!

Kako saznajemo, blizu je dogovor više međimurskih općina (Belica, Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Strahoninec, Pribislavec, Šenkovec, Sveti Juraj na Bregu i Štrigova za sada su prema neslužbenim informacijama dobili zeleno svjetlo, a isto još žele neke općine) i Grada Čakovca da se potpiše sporazum o zajedničkoj zoni kretanja.

Kako doznajemo od načelnika, neke općine poput Štrigove i Gornji Mihaljevca već su sklopile sporazum sa Čakovcem vezano uz E-propusnice. Sporazum je potpisan jutros u gradskoj upravi u Čakovcu.

– Potpisali smo sporazum da Štrigova potpadne pod grad Čakovec s obzirom da je 90 posto propusnica koje smo izdali bilo vezano uz Čakovec. S time ovog trenutka gubimo Sveti Martin na Muri, ali više ljudi treba u Čakovec. Nadam se da će nacionalni stožer prihvatiti naš zahtjev, kazao nam je Stanislav Rebernik, načelnik Štrigove.

Sporazum s gradom Čakovec je potpisao i načelnik Gornjeg Mihaljevca Goran Lovrec.

– Svi naši mještani gravitiraju prema Čakovcu. U ljekarnu idu u Nedelišće, a na poštu u Macinec. Ovo će biti olakšanje za naše mještane. Koliko znam nisu još sve općine potpisale jer nemaju odluku Općinskog vijeća, kazao nam je Lovrec.

Načelnik Svetog Jurja na Bregu također nam je potvrdio da je općina potpisala sporazum s gradom Čakovcem. Tijekom dana, kada sve općine potpisu sporazum zahtjev će se poslati Županijskom stožeru koji bi ga nakon toga trebao uputiti prema nacionalnom.

Kao što je poznato Grad Mursko Središće i općine Sveti Martin na Muri, Vratišinec i Selnica postigli su prvi dogovor već na uskrsni ponedjeljak i sve poslali prema Županiji.

Također radi se na sporazumu donjomeđimurskih općina i Grada Preloga koji bi trebao biti zaključen također tijekom ovog četvrtka.

Najviše prijepora oko nekih općina iz središnjeg Međimurja (Podturen, Dekanovec, Domašinec, M. Subotica…) koje spadaju pod režim PP Mursko Središće i PP Prelog, ali bi najradije ušle pod režim kretanja koji je vezan uz Čakovec. Međutim, pitanje je hoće li i može li iz više razloga gradonačelnik Čakovca Kovač pristati na tako veliku zonu.

Kako nam je rekao župan Matija Posavec, Županijski stožer civilne zaštite kad kompletira sve zone kretanja bez E-propusnica u Međimurju, što bi se trebalo dogoditi tijekom današnjeg dana ili najkasnije u petak, uputit će sve zajedno na odobravanje Nacionalnom stožeru u Zagreb koji donosi konačnu odluku.

preneseno s: www.mnovine.hr
objavio/la:  Sanja Heric

Scroll to Top Skip to content