VELIKO ZANIMANJE U Malom Mihaljevcu održano predavanje na temu nasilja u obitelji

Zanimljivi su bili primjeri mitova o obiteljskom nasilju, a ono što je bilo najtužnije čuti kako je nasilje prisutno u svim slojevima društva.

U sklopu 12. izložbe karikarura u Malom Mihaljevcu održano korisno stručno predavanje na temu nasilja u obitelji.

Tema je pogođena i naišla je na odobravanje struke i brojnih žena Malog Mihaljevca  koje su u subotu došle u mjesni Društveni dom. Dipl, socijalna djelatnica i ravnateljica čakovečkog Centra za socijalnu skrb Zdenka Bilić nije krila zadovoljstvo organizacijom i interesom za predavanje.

Kako se moglo razaznati iz njezinog izlaganja, to je danas tema koja nas okupira, a u 95 posto slučajeva su žrtve obiteljskog nasilja žene. Stoga su informacije s predavanja dobro došle okupljenima jer smo čuli neke podatke i činjenice za koje mnogi nismo znali.

Čuli smo dijelove iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, govorilo se o oblicima nasilja i najčešćim žrtvama, a one su, kako smo i ranije spomenuli, u 95% slučajeva žene pa je predavačica u svojim izlaganju govorila u ženskom rodu.

Rekla je kako je veoma važno i nužno nasilje prepoznati jer će se prije početi s primjenom konkretnih mjera da do njega ne dođe. Zanimljivi su bili primjeri mitova o obiteljskom nasilju, a ono što je bilo najtužnije čuti kako je nasilje prisutno u svim slojevima društva.

Nisu izostale ni korisni savjeti i upućene pravne regulative. Za kraj je svima bilo postavljeno zanimljivo pitanje: ‘Tko mora prijaviti nasilje?’ – Moralna je obveza sviju nas !- istaknula je predavačica .

Uvodno se je okupljenima obratila Senka Posavec, predsjednica Udruge žena Mali Mihaljevec. Udruga je bila ta koja je bila organizator i nositelj istoga. Okupljenima se je obratio, i jednim dijelom sudjelovao u raspravi, i općinski načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrasalović.

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavio/la: Mladen Grubić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content