Vinarija Fadan domaćin Vincekova u općini Sveti Juraj na Bregu

U iščekivanju dobrog uroda i sretne vinogradarske godine, u vinogradima Vinarije Fadan u Zasadbregu proslavljen je blagdan sv. Vinka, popularno Vincekovo koje označava simbolički početak vinogradarske godine. Hladnoća i magla nisu spriječili brojne ljubitelje dobre kapljice da prisustvuju simboličnom obrezivanju uspavanih trseka. Tradicionalni obred rezanja predvodio je župnik Ivica Puškadija uz načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalovića te domaćine Dušana Jezernika i Igora Škvorca. Treća je ovo godina kako Općina Sveti Juraj na Bregu obilježava Vincekovo s ciljem okupljanja vinara i vinogradara s područja općine.

Špek i kobasice obilno su se zalili kvalitetnim vinom, a uz domaću hranu i kapljicu, za održavanje dobre atmosfere pobrinuo se Tamburaški sastav Doremu. Obilježavanje Vincekova započelo je svetom misom za vinogradare iz župe Svetog Juraja na Bregu, a nakon starinskog običaja krštenja vinograda i posvećenja trsovih grančica, druženje je nastavljeno u restoranu „Zlatni breg“ u Zasadbregu.

preneseno s: www.medjimurje.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content