UGODNO DRUŽENJE Večer matematike u blagdanskom ozračju

Donosimo zanimljiv i praktičan primjer kako da sami brzo i jednostavno izradite maštovito božićno drvce koje je povezano s konstrukcijom jednakostraničnog trokuta.

Kao i proteklih godina nekoliko dana u prosincu u OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu bilo je posvećeno matematici i Večeri matematike. Najava ovog događaja bio je nagradni natječaj za sve učenike od prvog do osmog razreda s temom Moj kućni broj. Bilo je izuzetnih radova te se i ovog puta komisija jako namučila odabrati najbolje među mnoštvom kreativnih i maštovitih radova. Svi učenici su zaslužili velike pohvale za trud i zalaganje na izradi radova.

Nagrađeni su učenici po razredima: Karlo Vinković 2. a, Lovro Lisjak 2. c, Lovro Radiković 3. b, Rahela Čurin 4. b, Ema Bistrović 5. b, Leon Bistrović 6. b, Marta Varga 7. b i Paola Žarković 8. b. Nagrade su bile matematičke knjige, vježbenice, bilježnice te ulaznica za čakovečke bazene. Radovi su izloženi na panoima hodnika škole te u učionicama.

Sama Večer matematike prošla je u opuštenom i ležernom ozračju te uz druženje djece i roditelja u raznim zanimljivim matematičkim igrama. Umjesto uobičajenih zadataka ovog puta koristile su se kocke, figurice za igranje, karte, žetoni, spajalice i mnoštvo drugih pomagala potrebnih za igre.

Kako bi bili prigodni u predblagdansko vrijeme učenici, ali i roditelji, petih razreda su ponovili osnove konstrukcije jednakostraničnog trokuta. Konstrurirali su i izrezali dva trokuta zelene boje kojima je kao stalak poslužio pluteni čep. Mašti su dali na volju i dobila se cijela šarena i maštovita šuma ukrašenih božićnih drvca.

Točka na i blagdanskog ozračja u školi u Svetom Jurju na Bregu bit će u petak 20. prosinca kada će se od 17:00 sati održati priredba. Dvorana je obično premala kako bi primila sve zainteresirane žitelje ove općine koji žele dječjom pjesmom, plesom, igorm i recitacijom s veseljem u srcu zakoračiti u blagdanske dane.

preneseno s: www.emedjimurje.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content