Udruga „Moj Otok“ održala predavanje moja Općina Sveti Juraj na Bregu bez azbesta!

Govorili su o tome kako ukloniti azbest iz životne okoline

Udruga Moj otok, u suradnji s Općinom Svetio Juraj na Bregu, održala je predavanje o uklanjanju azbesta iz životne okoline u prostorijama općine.

Udruga provodi predavanja u svim Republike Hrvatske unutar akcije ”Moja Hrvatska bez azbesta”, koja je pokrenuta 2012. godine na otoku Krku. Do danas je održano 150 prezentacija diljem Hrvatske.

Pisanu podršku akciji imaju od svih županija u Hrvatskoj te svojim djelovanjem podižu svijest o opasnosti azbesta, ali i načinu otklanjanja istog kao i načinima zbrinjavanja. Nenad Maljković, predsjednik Udruge govorio je o primjerima zbrinjavanja otpada na raznim lokacijama unutar Republike Hrvatske i o zakonskim aktima vezanim uz otklanjanje azbesta. Također, naglasio je i opasne posljedice po zdravlje udisanja azbesta i azbestnih čestica.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content