ŠKOLA ZA ŽIVOT Sport, istraživanje i razvrstavanje podataka

Namjera anketnog istraživanja i objedinjavanja podataka jest organizacija sportskih kampova s onim sportovima za koje su učenici najviše zainteresirani.

Drugi dan u novoj nastavnoj godini bio je 10. rujan kada se obilježava Dan Hrvatskog olimpijskog odbora. Tog dana učenici petih razreda u OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu popunjavali su anketu o sportovima koje vole i koje bi željeli imati u nekim budućim sportskim kampovima.

Rezultati su objedinjeni i bit će detaljno tablično i grafički prezentirani uoči Večeri matematike u prosincu, a namjera je upoznati s njima i načelnika općine Sveti Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalovića sa željom i namjerom da se u budućim godinama u školskoj dvorani i na okolnim vanjskim igralištima organiziraju sportski kampovi kako bi se djeca aktivno družila i tijekom praznika.

Uz samu anketu rad je povezan s nastavnom matematike i razvrstavanjem podataka gdje su učenici učili na koji način se podaci mogu objediniti i prikazati u tabličnom obliku. Posebno je napravljena analiza sva tri odjeljenja te je napravljena jedna zajednička tablica. Zanimljivo je pogledati na kojim kampovima bi učenici željeli sudjelovati te je to dobar smjerokaz oko budućeg izbora sportova za kampove ili neke druge sportske aktivnosti u školi.

Na pitanje koje sportove voliš, treniraš, igraš se s prijateljima, na njima sudjeluješ na satovima TZK najčešćih pet odgovora je bilo:
nogomet 25
biciklizam 19
trčanje 16
badminton. rolanje 15
košarka, klizanje 13

Na pitanje koje sportove do sada nisi trenirala / trenirao, a želiš probati najčešći odgovori su bili:
rukomet 13
skijanje, boks 11
stolni tenis, tenis 9
kuglanje 7
klizanje 6

Za kraj je bilo pitanje kada bi se tijekom ljetnih praznika organizirali sportski kampovi u Svetom Jurju na Bregu koji sportski kampovi bi te najviše zanimali, a učenici petih odgovora su ovako najčešće odgovorili:
nogomet 24
košarka 23
plivanje, streljaštvo 19
odbojka, tenis, stolni tenis, klizanje 18
rukomet, trčanje 17
biciklizam 15
badminton, kuglanje 14

Zanimljivo je za vidjeti da su učenici navodili sportove poput kriketa, ragbija, baseballa, jahanje, ples, umjetnički ples, suvremeni ples i brojni drugi. Raspon sadržaja sportova bio je širok, želja jest da što više aktiviramo djecu pa vjerujemo da će i ovo njima biti dodatan motiv da nađu neku aktivnost ili sport za sebe kako bi doprinijeli svom zdravlju i još kvalitetnijem uspjehu u školi.

preneseno s: www.emedjimurje.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content