Održan koncert Vokalnog ansambla iz Švedske u našoj župi 28.09.2019.

U subotu 28.rujna 2019. u crkvi Sv. Jurja mučenika u Župi Sveti Juraj na Bregu u Lopatincu održan je koncert Vokalnog ansambla Kristus Konungens iz Švedske, unutar 49. Varaždinskih  baroknih večeri. Ove godine posebno smo sjetili naše gore lista akademika pijanista Jurice Muraya koji je živio u Vučetincu, a ove godine navršilo se dvadeseta godišnja od smrti, te je u ovoj župi ova godina proglašena njemu u čast i u zahvalu za dobra koja je činio za ovu župu.

U prepunoj crkvi zaljubljenici u klasičnu glazbu u jednosatnom programu mogli su uživati u izvedbi djela Aleksandro Scarlatti, Claudio Casciolini, Gregorio Allegri, Antonio Lotti, Ricchard Dering, Avro Part, James MacMillan, Alekasander Lestrange, Knut Nystedt i Johan Sebastian Bach uz dirigentsku palicu Samuela Eriksona.

Dugotrajnim pljeskom publika je potvrdila da se radio o izvrsnom održanom koncertu. Na kraju koncerta kao iznenađenje zbor je otpjevao međimursku narodnu pjesmu “Vehni, vehni fijolica”, te su svi okupljeni sa dugotrajnim pljeskom zahvalili izvođačima. U ime Župe i Općine načelnik i župnik predali su poklone kao znak zahvale svim pjevačima, dirigentu i vlč. Mladenu Vuku koji je voditelj Katoličke Misije u Švedskoj kao organizatoru dolaska samog zbora, a kao trajan spomen na prvi dolazak u Hrvatsku i u malo Međimurje Vokalnog ansambla Kristus Konungens.

Župnik je rekao na kraju:” Do iduće godine na istom mjestu na  jubilarnim 50. Varaždiskim baroknim večerima u Sv. Jurju na Bregu”

preneseno s: www.zupa-svetijurajnabregu



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content