Varaždinske barokne večeri u našoj župi 28.09.2019.

Poštovani župljani, ljudi dobre volje i zaljubljenici u klasičnu glazbu!

Radosno Vas pozivam na koncert Ansambla Kristus Konungens iz Švedske, a u sklopu Varaždinskih baroknih večeru u našoj župnoj crkvi Sv. Jurja, mučenika u Lopatincu! Ovaj zbor dodjeljen u ime Koncertnog ureda Varaždinskih baroknih večeri, a u čast “našeg gore lista” akademika pijaniste  Jurice Muraya. On  je u ovoj crkvi primio sve sakramente, a ova godina u ovoj Župi posvećena je njemu u čast, ujedno se ove godine  navršilo 20.godina od smrti akademika Jurice.

Vokalni ansambl Kristus Konungensutemeljio je 2014. godine njegov dirigent Samuel Eriksson. Od tada zbor redovno nastupa i važan je glazbeni dio liturgije katoličke crkve Kristus Konungens (Krista kralja) u Göteborgu. Nedavni nastupi uključuju izvedbe djela Passio Arva Pärta, Via Crucis Franza Liszta, All night Vigil Sergeja Rahmanjinova i Requiem W.A.Mozarta.

Samuel Eriksson je glazbeni ravnatelj katoličke crkve Kristus Konungens (Krista kralja) u Göteborgu od 2014. godine.  Njegovi dotadašnji angažmani obuhvaćaju izvedbu svih orguljski djela J.S.Bacha u nizu 24 koncerata u crkvi u Varbergu, južno od Göteborga. Nastupio je na švedskom radiju kao solist i kao korepetitor Švedskog komornog zbora. Kao dirigent je ravnao mnogim velikim djelima zborske literature uključujući Bachove pasije, Händlovog Mesiju te Mozartov, Fauréov i Durufléov Requiem. Najsvježije su njegove izvedbe All night Vigil Sergeja Rahmanjinova i Passio Arva Pärta.

Dođite i svojim  prisustvom uzveličajte svečanost u čast akadamika Jurice Muraya koja je namjenjena svima nama! Ulaz je slobodan!

Vaš župnik
preneseno s: www.zupa-svetijurajnabregu.com



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content