VRIJEDNI UČENICI Ne smeta im ni vrućina ni žega, umjesto slavlja ‘šmirglanje i farbanje’

Zadnji dan umjesto slavlja i skrivanja u hladu učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu bili su marljivi.

Uz vanjsku učionicu Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu nalaze se dva Platonova tijela kao žičani modeli s dijagonalama. To su dodekaedar i ikozaedar. Tijela su već niz godina vani. Jedno vrijeme bila su na ulasku u školu na nadstrešnici, a nakon obnove i dogradnje škole stavljena su uz vanjsku učionicu.

Vrijeme i vanjski utjecaji doveli su do korozije žičanih modela pa su se učenici dali u akciju. Iako je vani izuteno vruće proteklih dana učenici se nisu štedjeli, već su zdušno zasukali rukave i dali se na ‘šmirglanje i farbanje’.

Dodekaedar i ikozaedar zasjali su na vrelom Suncu u punom sjaju tako zahvalivši učenicima što su im udahnuli noviživot svojom marljivošću i radišnošću. Učenici osmih razreda svoj posljednji dan u osnovnoj školi pokazali su ono što je bitnije od ocjena u imeniku, pokazali su veliki duh zajedništva i upornosti i sigurno će sa smješkom baciti pogled na tijela kada će prolaziti uz školu jer su ih oni sačuvali za buduće generacije.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content