Polaznici i zaposlenici Dječjeg vrtića Žibeki proslavili 20. rođendan osnutka ustanove!

U srijedu, 12. lipnja, prigodnim programom obilježeno je 20 godina od utemeljenja Dječjeg vrtića Žibeki.

Ravnateljica i jedna od osnivačica Vrtića, Anita Caban, u obraćanju publici pozdravila je sve prisutne, među kojima i pročelnika UO za društvene, međunarodne poslove te odnose s javnošću Grada Čakovca Davida Vugrinca, načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalovića, ravnateljicu Dječjeg vrtića Panda Varaždin Mirjanu Rajković, ravnateljicu Dječjeg vrtića Cvrčak iz Čakovca Lidiju Varošanec te suvlasnika Jezično-edukativnoga centra Didasko Damira Bendelju. Proslavi je, naravno, prisustvovala i druga osnivačica Žibeka Ljubica Železnjak.

– DV Žibeki započeo je s radom 1999. s petnaestak djece, dva odgojitelja i jednom kuharicom. Danas imamo 239-ero djece i čak 36 zaposlenih. U vrtiću se odvijaju šesterosatni i deseterosatni primarni programi jaslica i vrtića, kraći programi engleskoga jezika te sportske i glazbene radionice. Matični objekt nalazi se u Čakovcu, dok područni odjeli postoje u Pribislavcu te Brezju. Potonji je zbog mogućih uvjeta verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao “Vrtić u prirodi”. Zahvaljujem načelniku Nagrajsaloviću za velikodušnu brigu za djecu i našu ustanovu – dodala je Caban.

Nakon govora ravnateljice, prikazan je kratki video uradak o Dječjem vrtiću Žibeki u produkciji Žana Novosela. Uistinu posebnom rođendanskom proslavom, koja je uključivala pjesmu, ples, veselje i pokret, predstavili su se predškolci – polaznici Vrtića koji se opraštaju od vrtićkih dana te najesen kreću u školu. U Family parku Zmajček uslijedila je besplatna igra za svu djecu. Na samome početku proslave djeca i drugi okupljeni smijali su se i uživali u peripetijama junaka predstave “Bremenski svirači” Kazališne družine Pinklec.

prenseno s: www.regionalni.comaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content