Brojni projekti usmjereni prema djeci i mladima – Regionalni tjednik

– Djeca i mladi visoko su na listi prioriteta Općine Sveti Juraj na Bregu. Vjerujem da to na najbolji mogući način dokazujemo brojnim aktivnostima i projektima kojima nastojimo olakšati život obiteljima s djecom.

Između ostalog smo povisili naknadu za novorođenčad na 2000 kuna, a samo prošle godine isplatili smo 58 naknada. Ono što nas posebno veseli je činjenica da je u našoj Općini više rođene djece nego umrlih – istaknuo je Anđelko Nagrajsalović, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu tijekom svečane sjednica Općinskog vijeća povodom obilježavanja Dana Općine, proteklog petka, 26. travnja.

Općina također sufinancira boravak djece u dječjim vrtića s 50 posto za prvo dijete, odnosno, 75 posto za svako sljedeće. Sufinanciraju se asistenti u vrtiću, a organizirana je i predškola za mališane.

– Sufinanciramo prijevoz učenika u škole, kupnju udžbenika i bilježnica, kao i asistente u nastavi. Svi naši učenici imaju plaćenu školsku prehranu. Jedni smo od rijetkih koji djeci do 10 godina starosti za božićne blagdane darujemo poklone, a samo proteklog Božića podijelili smo ih čak 670 – dodaje Nagrajsalović.

Općina u dogovoru s Međimurskom županijom i županom Matijom Posavcem radi na projektu uvođenja cjelovite jednosmjenske nastave, za što je potrebno realizirati dogradnju škole. Studenti novom odlukom Općinskog vijeća primat će uvećane stipendije u iznosima od 500, odnosno 700 kuna.

Radovi na zgradi Dječjeg vrtića u Lopatincu

– Napokon je započeo projekt dogradnje Dječjeg vrtića u Lopatincu, vrijedan 6,8 milijuna kuna. Nismo zaboravili niti na naše najstarije mještane, a ukupna izdvajanja iz proračuna za socijalne programe iznose oko dva milijuna kuna. Gradi se kanalizacijska mreža, saniraju klizišta, uređuju prometnice, javna rasvjeta i mnogo toga drugoga – zaključio je Nagrajsalović.

Općinske nagrade dodijeljene su Miljenku Novaku, za postignuća u području zdravstva i socijalne skrbi, Josipu Krnjaku, za djelovanje u području umjetnosti i kulture i Nikoli Pintariću za angažman na poljima znanosti, odgoja i obrazovanja. Godišnje nagrade uručene su Stolnoteniskom klubu Zasadbreg, Vinogradarstvu i podrumarstvu Turk i Udruzi Mali Mihaljevec.

preneseno s: www.regionalni.com



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content